Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Deleter

23. 11. 2010 13:50
---

Hmm, autorka zevšeobecňuje stejně jako bych zevšeobecňoval já, kdybych ze dvou bývalých kolegů usoudil, že padesátníci neumí nic jiného, než nadávat na všechno a hledat důvody, proč něco nejde.

0 0
možnosti
X

xs123

23. 11. 2010 13:16
Personalista-

to je to samé, co byl dříve kádrovák?

0 0
možnosti
X

xs123

23. 11. 2010 13:15
Bohužel je všechno naopak

Pomalu to vypadá, že my starší bychom měli něco dokazovat začátečníkům, co umíme a jak jsme dobří... Přitom dnešní mladí muži - ti, když dostanou do ruky nějaký nástroj, třeba klíč nebo šroubovák, tak se zraní,a když si koupí motorovou pilu, tak jim jde o život. Počítat taky neumí, tak ještě uvařit ve stylu: nakrájíme to na nudličky a zamícháme. Tuhle jsem byla zlá na jednoho takového mladého muže, drsná vizáž, krátký střih, tetování, ale pomalej až hrůza, v myšlení, v práci, v chůzi.A moje mladá kolegyně - ta udělá díru do světa. Půl dne dělá tři vzorky a potom o tom napíše během dalších dvou prací nabitých dnů dvacetistránkouvou zprávu. Mezitím jí budoucí tchýně uklidí proti její vůli byt(ta je hrozná), kolega jí ztratí knížku a ona sama půl hodiny hledá klíče. Nakonec se pochválí, jak je produktivní a je úplně šokovaná, když jí šéf řekne, že udělala málo.

0 0
možnosti
E

eNden

23. 11. 2010 8:48
Jistě by se

dalo diskutovat o jednotlivostech a každý má svůj pohled a zkušenosti, ale já říkám, že SKVĚLE!!! Skvěle napsáno, výstižně o době a lidech dnes. Dobře psáno na IDnes :-) !!R^

0 0
možnosti
D

dar.p

23. 11. 2010 7:24
Moc pěkný článek

zaslouží Karmu. Není co dodat. Kdo nezažil........ten pochopí až  zažije..

0 0
možnosti
ILD

Inženýr lidských duší

22. 11. 2010 19:03
hloupe zobecnovani

a vymezovani se autorky. hloupe argumenty na svou podporu. jak tady nekdo napsal, firma neni charita, je vytvorena predevsim za ucelem vydelavani penez a jestli tohle nechapete, pak klidne muzete zacit podnikat, nebo se nechat zamestnat v nejake urade. takhle jenom o sobe davate vizitku, jak nechapete spoustu veci kolem sebe.

0 0
možnosti

jeanetka

22. 11. 2010 19:15
Re: hloupe zobecnovani

Všichni zde o sobě dáváme vizitku. Vy také. To Vás nenapadlo?

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

22. 11. 2010 17:52
ještě něco

je rozdíl mezi personalistou firmy, který v příadě velkých firem bere opravdu hodně a taky jsou na něho kladeny dle toho požadavkya personalistou v agentuře, který je placen od kusu.

pro personalistu v agentuře je cílem uzavřít smlouvu a pracují tam většinou ti co se jinde neuchytili a je tam velká fluktuace.

0 0
možnosti
ID

dai

22. 11. 2010 17:35
souhlas

R^

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

22. 11. 2010 16:52
Zase úplně bych personalisty nezatracoval

Někdo musí dělat tu špinavou práci, nábor uchazečů, filtrace životopisů atd. pokud je zájem o místo vysoké, to může být docela otravná práce, oddělit zrna od plev (některé údaje v CV jsou zcestné, neodpovídající inzerovanému místu, také je třeba odhalit lhaní...). Nicméně je pravda že občas může firma přijít o dobrého zaměstnance jen proto, že měl špatnou řeč těla, udělal při pohovoru nějaký "faux pas" (přitom se třeba neuchází o práci s lidmi), či se náboráři nelíbil ten diskutovaný věk nebo mohl být jen nějak nesympatický. Bohužel většina personalistů jsou humanitně zaměřeni a nedokáží dobře posoudit odbornost v technických oborech a uchazeč už na začátku neprojde sítem, aby mohl postoupit do kola, kde může prokázat své kvality jako odborník. Proto jsem třeba při hledání práce nepoužíval personální agentury a podobné, ale přímo jsem oslovil firmu, i když tam musí také člověk oslovit a bohužel i zaujmout místního personalistu, aby vůbec mohl pokračovat v přijímacím řízení.

0 0
možnosti
Z

zemanka01

22. 11. 2010 16:06
*

Super R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.