Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

18. 4. 2012 14:03
Plkání o ....

... "rozlišování lidí" je obvyklá mantra těch, kteří se snaží takové činy relativizovat. Tady přece nejde o kolektivní trestání, ani o kolektivní odsudek. Pokud policie konkrétní pachatele zjistí, budou souzeni jen oni a nikdo jiný. Ale chceme-li se dobrat příčin nějakých negativních jevů, musíme je popsat. A tady je právě problém - současná hyperkorektnost nám brání popsat konkrétní chování konkrétního etnika. Není možné vést statistiky o kriminalitě a jiných negativních jevech v souvislosti s určitými etniky, protože je potom pro mnohé odpovědné lidi (Kocáb, Šimůnková a mnozí další) velmi jednoduché tvrdit, že jde o zanedbatelné činy jednotlivců a nikoliv o velmi významný trend. Jenže chceme-li nějaký problém řešit, musíme ho v prvé řadě dobře kvantifikovat - poznat jeho rozsah. Teprve pak můžeme říci co je podstatné, co ne. Mít měřítko, které projekty zabírají a které jsou k ničemu. Jenže právě na tohle se z mnoha důvodů nehraje.

2 0
možnosti
JM

Der stumme Bobesch

18. 4. 2012 22:41
1 0
možnosti
GG

gomesak

18. 4. 2012 13:40
kdo s kým kamarádí

třeba na rómea.žunpa.cz je ukázkově zažidováno: uhlová, kostlán, šustová, ryšavý - a ve správní radě fischer - a nějakých x milionů ročně za státní kasy

3 0
možnosti
JS

ikaika

18. 4. 2012 14:26
Re: kdo s kým kamarádí

R^škoda že tu pár minut nebudeš;-D

0 0
možnosti
JL

blueheart

18. 4. 2012 13:22
Vždycky když v ČR dojde k nějakému "etnickému" násilí

mezi bílými a Romy, začnou vyskakovat různí pobouření občané, bílí, kteří se cítí diskriminováni a nafukují bublinu co nejvíce z lokálního do celostátního rozměru. Co se týče kauzy v Břeclavi, nechal bych to Břeclavským, ať si to řeší. Proč to zobecňovat?  V Praze v Libni, kde momentálně pracuju,  je poměrně dost cikánů, ale nevidím žádné střety, konflikty, násilí. Řešte si to laskavě ve vé lokalitě a neotravujte ovzduší celé země! Spousta lidí v Česku cikána nepotká jak je rok dlouhý. Ke mně chodí do práce romská doručovatelka pošty, milá ženská. Rozlišujte laskavě lidi a neblbněte. Čechům se děje v podstatě kulový, co by měli říkat Slováci nebo Rumuni nebo Francouzi (miliony muslimů). [>-]

4 0
možnosti
L

lesicatko

18. 4. 2012 13:37
Re: Vždycky když v ČR dojde k nějakému

K tým Slovákom - za súčasného stavu legislatívy EU , ktorú musíme dodržiavať neriešiteĺné, preto Robert Fico hĺadá cestičky a vyhlasil toto : "Riešiť rómsky problém Slovensko nedokáže bez toho, aby na európskej úrovni presadilo isté ústupky z hľadiska rozsahu ľudských práv, tvrdí predseda Smeru Robert Fico

No výborný članok aká je logika geta  ačo treba na to, aby povolila bola kedysi tu

http://muller.blog.idnes.cz/c/83660/Logika-ghetta.html

0 0
možnosti
C

che091067

18. 4. 2012 13:17
Té přece nejde o žádná práva

ale o funkci za pěkné peníze. Paní "zmocněnkyně" žádný názor nemá a proto s ní nelze polemizovat. Jenom blábolí to, o čem se domnívá, že se od ní očekává. Co taky čekat od někoho, kdo se spřáhne s lůzou, která nám zde vládne. Je prostě jedna z nich. Tím samozřejmě jenom přilévá olej do ohně a případná eskalace násilí tím pádem padá i na její hlavu.Rv

6 0
možnosti
H

Halfunx

18. 4. 2012 13:17
Tohle tmavší etnikum je jak tažní ptáci,

zůstanou jen tam, kde jsou zdroje. Seberte jim zdroj a odtáhnou jinam. Není potřeba jim vyčleňovat území, nezůstanou v něm.

7 0
možnosti
P

pitbulek

18. 4. 2012 12:38
teda

Ráda bych Vám všem sdělila že od malička jsem vyrůstala mezi cikany v UL celý blok od chemičky , Panské, Brněnské a Revoluční byl obsazen tak půl na půl bílími/cikány za tu dobu ( je mi 66 let ) jsem si utvořila neměnný názor že cikány nelze nikterak zcivilizovat,změnit k lepšímu protože to nemaj v genech je to prostě jiná rasa ať žijí kdekoliv na světě takže si myslím že by naše vláda měla přestat mrhat prostředky na tyto lidi a přidělit jim nějakou lokalitu kterou by si sami spravovali od starosty ( Vajdy ) až po policejní a púrávní služby, zařiďte jim práci, obchody atd. jen se nesnažte je začleňovat mezi jiné obvatelstvo to prostě nejde a dokud to nepochopíte tak budou pořád problémy které trvají jen co já pamatuju 55 let.

13 0
možnosti
L

lesicatko

18. 4. 2012 13:19
Re: teda

Nemajú to v genoch  a samozrejme že ich ide scivilizovať. .Vid Mikulaš Dzurinda - pochadza zo Spišského Štvrtku, časť rodiny má romsku a žil v silne romskej lokalite. No a podĺa našich údajov / infostat spravy z r 2004 , 2006 a Atlas romskych komunít spracovaný aj z týchto dat Radičovou /  žije v SR cca 120 000 ĺudí v segregovaných romslych osadach s úhrnným indexom plodnosti 4,3 -4,7  a cca 60 000 Rómov žije integrovane v populacii a ani ich index plodnosti sa nelíši od neromskeho obyvateĺstva, teda prebrali aj demografické správanie. / na neuverenie,že ? :) /  Zbytok, cca 300 000  ĺudí osciluje medzi týmito vyhranenými polmi. Teda romska populacia je veľmi rozdielna a nemožno takto jednoducho ako Vy k tomu pristupovať. Problémom sú tie getá. Nie celá romska spoločnosť.

0 0
možnosti

KarelSind

18. 4. 2012 12:26
Protestuji

proti Vašemu označení žhářského útoku jako útoku "majority proti minoritě." Byl to čin několika jednotlivců, nikoli celé majority. Pokud ovšem přijmu tuto logiku (s tou snad problém mít nebudete), logicky musím předpokládat, že i útok Romů není útokem "minority proti majoritě," nýbrž čin několika jednotlivců.

3 0
možnosti
AK

Tonda Brno

18. 4. 2012 12:56
Re: Protestuji

Ano, není to útok celé minority, ale jen jejích pár jedinců. Jenže jiných pár jedinců v Krupce zmlátí kluka, který to málem nepřežije, jinde zas pár jedinců na silvestra přepadne důchodce, jinde zas vtrhnou do hospody s mačetama a tak stále dál. Dnes se o tom raději už ani nepíše. Ale jsou to stále příslušníci té stejné minority, takže tu bude s nima asi nějaký problém.

7 0
možnosti
D

dýmka

18. 4. 2012 12:26
Sami Romové mohou.

Například v galerce platí, že pokud její některý člen přestřelí, ostatní jej v tichosti vydají policii. Je nejvlastnějším zájmem Romů, pokud chtějí projevit nesouhlas s tímto zločinem, vydat své soukmenovce - pachatele - orgánům činným v trestním řízení. K tomu měli být zmocněnkyní vyzváni především. Kdo ukrývá ve svém středu takové zločince, sám je zločinec.

16 0
možnosti
GG

gomesak

18. 4. 2012 12:22
komu to prospívá

sionisté kteří vlastní a ovládají média a banky, platí politiky nám cikány pěstují z našich peněz, zní to zmateně, ale je to tak.

4 0
možnosti
LS

orlik69

18. 4. 2012 12:37
Re: komu to prospívá

Souhlasil bych s tím, že Váš příspěvek "zní zmateně".

2 0
možnosti
JN

jenyknovak

18. 4. 2012 12:21
Karma jako .....

R^R^R^R^R^R^R^R^R^!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.