Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

semelik

11. 4. 2012 12:27
Já skvěle poobědval, dal si kafčo, prostě pohodička.

No a pak jsem si přečetl tenhle článek.

To od Vás vůbec není pěkné paní Šimonová. Nemohla byste na to dávat podobné varování jako je třeba na cigaretách?

1 0
možnosti
OM

Oskar Mlčoch

11. 4. 2012 12:41
Re: Já skvěle poobědval, dal si kafčo, prostě pohodička.

Doufám, že to byla bílá káva, jinak by to byl rasismus!

0 0
možnosti
K

kuchl

11. 4. 2012 12:08
Lepší to nebude

dokud se cikáni nestanou býlím , ale zůstanou jen bílými koňmi .:-P

0 0
možnosti
V

villík

11. 4. 2012 12:10
Oni tím bylím ve společnosti jsou dávno !

;-)

0 0
možnosti
ZR

729

11. 4. 2012 11:59
Je zajímavé,

že nejlíp se Rómům daří v poslední době, tj. za vlády tzv. pravice. Žádné protesty, žádnou bídu, Rómové jsou docela spokojeni. Jak by ne když veškeré restrikce  posledních šesti let jso namířeny proti lidem, kteří pracovali a o práci přišli. Hlavně ti staří. Hojně používané slovo  dneška je senior. Bůhví proč se nepíše o starších lidech, ale o nějakých seniorech. Zní to cize (jako před lety slovo Róm) a plní to svůj účel. Zato o mladých se nepíše jako o juniorech, ale o mladých vzdělaných lidech. Zajímavé.

2 0
možnosti
V

villík

11. 4. 2012 11:52
Ještě bych doplnil stať o ubytovnách o ....

... používání stejných praktik  "vlastníky" jednotlivých bytů v běžné zástavbě, kteří je pouze pronajímají:

V bytě 2+kk v paneláku se najednou objeví nepřizpůsobivá rodina, které nájem zaplatí ÚP....(ten nájem je stanoven ve výši, na kterou by běžný občan nepřistoupil)...... a  ostatní v domě mají o zábavu postaráno.

A nepište tu, že nemám pravdu !  Mám !:-/  Na zhruba 40 bytů v naší ulici připadá jeden takový.

1 0
možnosti
GG

gomesak

11. 4. 2012 11:47
za chvíli

tu bude půl mega cikánů, co s tím? Budeme je pořád živit a pořád jim ustupovat? A kam až? Včera hodil cikán hořící cigaretu do autobusu plného lidí a ještě se tomu smál, věděl že ho nikdo nepotrestá. To si to máme nechat všechno líbit? ;-O

9 0
možnosti
BVLNČ

bota v lejnu,však noha čistá

11. 4. 2012 12:17
Re: za chvíli

Možná by pomohl výstřel z autobusu ven a bylo by po smíchu;-)

1 0
možnosti
FS

mthead

11. 4. 2012 11:29
O.K. Další z článků, které asi budou dlouho k ničemu

Pokud ... Malá zkušenost. Byl jsem letos na dovči v teritoriích, odkud naši romové přišli. Pochopil jsem proč oni nemají nikde v DNA, že je potřeba pracovat. Tam totiž opravdu nemusí pracovat, aby relativně v pohodě přežili. Všude je celkem dost potravin, co se dá utrhnout, ulovit, směnit. Jenže v našich zeměpisných šířkách se makat holt musí, aby člověk přežil. Proto, pokud se chceme zbavit problému se zneužíváním, je třeba to udělat tak, aby nebyla šance něco někým zneužít v tak masovém měřítku. Je tento problém v Polsku? NENÍ. Je třeba využít jejich přirozené vlastnosti a to migriovat tam, kde dostanou něco zadarmo. To, že jim zneužívání dávek umožňujeme na úkor lidí, co fakt sociální pomoc potřebují, je naše obrovská chyba. tento štědrý systém je třeba zastavit a dávky poskytovat dle jiných pravidel. Protože pokud nebudou dostávat dlouhodobě peníze, po nějakém čase a po nějakých lehkých nepokojích jednoduše odtáhnou jinde. A pak všichni, co pomoc potřebují, mohou dostávat 3x více.

18 0
možnosti

Pro patria V.

11. 4. 2012 11:35
Re: O.K. Další z článků, které asi budou dlouho k ničemu

Někde jsem četl přirovnání, že my jsem kulturou zemědělců (tj. usedlí lidé, kteří musí plánovat dopředu a kultivovat své okolí, aby přežili). Cikáni jsou kulturou kočovníků. Kočovníci táhnou světem a kde je dobrá pastva tam se usadí, když je vypaseno, tak se přesunou dál, kde je prostřeno. Pokud zemědělci nebrání svá pole před kočovníky přijdou o svou úrodu.

12 0
možnosti
TH

Gmurr

11. 4. 2012 11:17
Hodne spatna je nenavistna veta ve vasem blogu

".....platí i u Romů okřídlené rčení, že matka je jistá, otec nikoli." Pouzivate uz uplne fantasmagorie, abyste sirila nenavist. Ta veta plati, platila a bude platit vzdy a na kazdou lidskou bytost.

Ona totiz neexistuje logicky MATKA, ktera by nevedela , ze je matka. BEZ VYJIMKY! Na svete ale vzdy byly a jsou a budou miliony a miliony muzu, kteri nevedi, ze jsou otcove. Uz to chapete?

3 0
možnosti

Pro patria V.

11. 4. 2012 11:23
Re: Hodne spatna je nenavistna veta ve vasem blogu

Tonoucí se stébla chytá, že ? Bohužel nejsi tak nadaný intelektem, abys pochopil co tím bylo řečeno. Omezuješ se na marginálie a poměrně trapné slovíčkaření.

14 0
možnosti

Pro patria V.

11. 4. 2012 11:14
Hezky napsáno

R^

8 0
možnosti
TH

Gmurr

11. 4. 2012 11:08
zneuzivaji davky Romove?

OBLIBENE TEMA, ze? Ale oni toho nevyuzivaji.

"Sociálně slabí Romové, sestěhovaní se svými příbuznými do soukromých ubytoven, kde pak bydlí za předražené nájemné, se tak velmi lehce a bez problémů dostanou k penězům určeným pro chudé na podporu bydlení."

Socialne slabi Romovrty penize, co jim blbecek sSTAT BEZ PROBLEMU VYDA (nejsou limity - zrejme naprosta nekompetentnost statu) okamztite ODEVZDAJI na najem ne? POcitejte se mnou,kolik jim z toho "najemneho" zbyde.

Tak mi vychazi, ze je lukrativni a bajecny vydelek, davat cimru za 20 000 mesicne treba Romum, stat to, zrejme inteligencne velmi omezeny) okamzite bez problemu plati.

Pokud si vzpominam, predlety tu nebyla honi hranice nemocenskeho pojisteni, taky naprosta blbost a nekompetence tech , kteri o tom rozhodovali. A Romove to nebyli, kdo toho vyuzival.

1 0
možnosti
TH

Gmurr

11. 4. 2012 11:11
Re: zneuzivaji davky Romove? DIDATEK o NE-ROMECH

CITAT:

Podle zjištění MF DNES bydlel Dohnal celý rok 2006 v jiném luxusním bytě na Vinohradech s měsíčním nájmem 67 tisíc korun. Mezonetový byt v Americké ulici o rozloze 219 metrů patří firmě Sovesco, která do Česka dováží nápoje Garrone. Dohnalovi se však na nové adrese zřejmě nelíbilo. „Rok tu bydlel, smlouva byla na dobu určitou a dál ji neprodloužil,“ řekl správce domu Petr Kozlík.

Po roce ho opustil a našel si nový byt na Vinohradech. Rozlohou stejný, ale s podstatně větší terasou. Dosud za jeho byt v Chrudimské ulici, kam se Dohnal přestěhoval v roce 2007, platí stát 76 tisíc měsíčně včetně dvou garážových stání.

takze stat dava JEDNOMU urednikovi PLAT + na najem 76 000 MESICNE!!!!!

3 0
možnosti
VJ

velký jarda

11. 4. 2012 11:03
ale dámo

snad by jste nechtěla po těch statných a do tmava opálených jinoších aby pracovali. V životě tak doposud nečinili a nikdy činit nebudou.

16 0
možnosti
JN

jenyknovak

11. 4. 2012 11:08
Re: ale dámo

R^!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.