Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lubossula

12. 3. 2012 10:50
v televizi

jsem to nevidel. Obavam se vsak, ze v clanku smesujete dve veci. Pisete o tom, ze jako by bylo neco pekneho na tom, kdyzt nekdo nechce s nekym sedet v lavici s odkazem n a jeho postizeni, ci neco takoveho a hned pisete o vybaveni bytu...To prece spolu vubec nesouvisi. Detem by se od mala melo vstepovat, ze parametry cloveka nejsou nastaveny tim, jak vypada, cim je postizen nebo nemocen. To je snad jasne jako facka. A ze maji pek ne vybaveny byt? No maji snad zit v chysi? Abycho to shrnul, pokud dotycne horekovali nad tim, ze jejich pozice je tezka z dujvodu nemoci, je to podnet pro zamysleni se nad tim, kam to spolecnost tahne... Pokud horekovali nad svyou ekonomickou situaci, zrejme dle toho co pisete asi ne prilis opravnene...

2 0
možnosti
AJ

astrudina

12. 3. 2012 16:14
Re: v televizi

Dětem by se mělo vštěpovat - no ono toho už je nějak moc, ne? Děti mají být obecně slušně vychované, ale milovat "jinakost" - to nemůžete nikoho nutit. Některé děti a někteří dospělí mají sociální cítění a budou respektovat postižené, jiné děti a jiní dospělí je prostě nemají, a tak to je.

Je na postižených a jejich rodičích, aby své děti zocelovali, připravili je na to a nedělali z nich skleníkové květinky, které špatné slovo či křivý pohled uhodí a urazí. A obecně - kňučení a stížnosti - to v lidech moc respektu nevzbudí, že? 

Kam to společnost táhne? Já si myslím, že tak sociální společnost ještě nikdy, za tisíce let nebyla! A asi tato etapa bude končit, takže se připravte na sešup... no money, no funny...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 3. 2012 10:49
Pokora a ještě jedno slovo - vděk

Pokud někomu něco dávám, předpokládám, že mi za to bude vděčný. Že bude rád a bude si toho vážit. Jinak se na něj vykašlu.

-

Nevděk je to, co vládne této společnosti. Všichni pořád něco chtějí a neváží si toho, co dostávají. Rv

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

12. 3. 2012 10:53
Re: Pokora a ještě jedno slovo - vděk

Nepřeháníte trochu? Znáte to úsloví "Jak si nejrychleji znepřátelit přítele? Půjčte mu více peněz než dokáže splatit"?

.

Lidé jsou neradi někomu vděční, neradi jsou někomu zavázáni - většinou je to odraz jejich sobectví nebo lenosti.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

12. 3. 2012 10:45
Drzé čelo lepší než poplužní dvůr

:-P

0 0
možnosti
AKX

Abadi Kwame XIV

12. 3. 2012 10:45
Hmm....

Víte, to, že si někdo s postižením myslí, že česká společnost je nesnášenlivá, to víceméně i chápu - nejspíš dost lidí, kterým se něco takového stane zahořkne. To mi tolik nevadí. Co je mi ovšem vysloveně odporné je to, když si pak takový postižený člověk na Idnesu založí žlučovitý blog a všechny kolem pranýřuje, aniž sám dokázal něco jiného než sníst rekordní množství pizzy a čokolády.

8 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

12. 3. 2012 10:48
Re: Hmm....

Jenže on už to má v diagnóze - DMO způsobuje i změny v osobnostech pacientů. Je potom otázkou, zda takovým vůbec umožňovat exhibovat na veřejném místě, případně dávat ostatním varování "pozor, sem vstupujete jen na vlastní nebezpečí".

0 0
možnosti

mamina2

12. 3. 2012 10:45
Máte stoprocentní pravdu

Samozřejmě nemám nic proti tomu, že takto postižení lidé mají nárok na důchod a případně i na další podporu, ale vadí mi, jak jsou někteří z nich přesvědčeni, že by měli dostávat mnohem víc a že by na ně měl každý brát vždy a všude ohledy. Přitom finančně jsou na tom mnozí stejně nebo i hůř.

6 0
možnosti
K

krllo2

12. 3. 2012 10:44
Já jsem rád, že Řebíček nestál s nataženou rukou

když kupoval Slávii.;-(

1 0
možnosti
MSNV

Maestro se nevzdává VIII.

12. 3. 2012 10:51
Re: Já jsem rád, že Řebíček nestál s nataženou rukou

Ty se tady po tom tvém včerejším trapasu v diskuzi pod článkem o volbách na Slovensku nestydíš ukázat, socialisto?

0 0
možnosti
K

karelvesely-nemá-rád-tlusté-lvy

12. 3. 2012 10:40
-

R^R^

0 0
možnosti
O

ortles

12. 3. 2012 10:39
Přesně popsáno

Také někdy zírám, jak ti "ubozí", kteří žijí z dávek mají byty zařízené tak, jak já a mnozí po 45 letech práce nikdy neměli.

Nezávidím, já to nemám v povaze, jsem spokojená s tím co mám.Ale štve mě, jak si ti co berou myslí, že je to naše povinnost dávat.

2 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

12. 3. 2012 10:51
Re: Přesně popsáno

To je bohužel jedna z lidskcýh vlastností - zapomínat. Další taková vlastnost je nevděk - být vděčný a uznávat vděk, soucit a solidaritu totiž chce mít charakter a vyrovnanost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.