Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nemám-rad-nasi-vladu

14. 3. 2012 2:41
Jste opravdu chudáci !!! Předkládám odkaz na pořád !!!

Nalezl jsem uvedený pořad o kterém pani Šimonová psala:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1100627928-ta-nase-povaha-ceska/video/

Jestli se Vám zdá že uvedená slečna žije v luxusu tím že má starý notebook a přitom nemůže jíst tříborem nemůže mít partnera a ani děti tak jste opravdu chudáci.

1 0
možnosti

blecha v psím kožichu

14. 3. 2012 10:46
Re: Jste opravdu chudáci !!! Předkládám odkaz na pořád !!!

Jestli nechápete, že lidé sociálně daleko slabší také přispívají těmto dámám, víte málo o životě těch obyčejných, zdravých a asi ne hodných odsuzování, jakými celou společnost ty dvě osoby oblažily - mají své nároky uplatňovat nejprve u příbuzných a otce mladé dámy především, pak teprve žádat společnost - a už vůbec ji neosočovat v TV z asociálního cítění, xenofobie a kdo ví čeho. Mluvily o tom, jak je to v zahraničí. Tisíce přispěvatelů na jejich standard si rády vyslechly, jak je to v zahraničí, kam se nikdy v životě nepodívaly. Možná to TV odvysílala schválně, co já vím, možná si nedaly pozor na nevymáchané pusy. Výborně se zachoval lékař, ten ano, všechna čest. JŠ

3 0
možnosti
PF

sei4

13. 3. 2012 14:52
Nesouhlasím s autorkou!

Všem kdo cítí potřebu vyjádřit se k vděčnosti či nevděčnosti zmíněné paní a její nemocné dcery, dopručuji nejdříve zmíněný pořad shlédnout (http://www.ceskatelevize.cz/porady/1100627928-ta-nase-povaha-ceska/). Ta paní, a nejen ona v pořadu, mluvila hlavně o lidech, kteří jím závidí div ne i nemoc, s kterou se potýká její dcera. Z názorů autorky a většiny diskutujících je mi smutno. A opravdu žádné dávky nepobírám já ani má rodina.

2 0
možnosti

jeanajea

13. 3. 2012 17:16
Re: Nesouhlasím s autorkou!

Autorka se ptá po pokoře. Ta opravdu chyběla té paní a některým zde diskutujícím také.

4 0
možnosti
JM

Parajarda

13. 3. 2012 12:03
Nepotřebuji dávky, ale zdraví

Vážená paní, rád bych vám dal své zdraví alespoň na dobu 1 roku, abyste pochopila jak výhodné je být nemocný celý život. Ale co si stěžuji. Mám příspěvky, na kdeco, mimořádné výhody III. stupně, plný invalidní důchod. Ale odpracováno i 25 let i přes můj zdravotní stav.

Pokud si někdo myslý, že beru stát na hůl a mám super výhody mohl bych tu donekonečna vyjmenovávat "výhody" cestování vlakem, dostupnost veřejných budov apod.

Pokud máte zájem můžete mě kdykoliv kontaktovat na skype (parajarda) či na email parajarda@seznam.cz

0 0
možnosti
L

lomihnát.

13. 3. 2012 12:40
Re: Nepotřebuji dávky, ale zdraví

No vidíte ...

Potvrzujete jenom to, o čem autorka píše.

NIKDO (nikdo normální) si nemyslí, že (doplňte, co jste psal) ..

Nikdo normální vám váš zdravotní stav nepřeje jako něco, co vám "patří".

To, že pracujete, protože chcete a můžete, považuji já za normální. To, že se autorčinými slovy cítíte dotčen a strkáte ji do svého stavu, místo abyste utrousil aspoň na půl huby nějaké díky těm, díky jimž alespoň nějakou korunu dostanete .. to už tak normální není - i když je to dnes, jak se zdá, normou.

7 0
možnosti
A

Alokii

13. 3. 2012 11:25
Není to tak černobílé

paní Šimonová. Tento váš článek mě poněkud rozladil, obvzláště když vím o několika případech (z Ostravy) kdy člověk který má několi milionu na účtu z prodeje domu pobíral sociální dávky a podporu na bydlení. Všichni úředníci, kteří mu tyto dávky přiznali jeho finanční situaci znali ale peníze mu vyplatilli bez mrknutí oka. Promiňte, ale kam se poděla poctivost a alespoň trochu morálky?

To, že společnost pomáhá těm, kteří jsou na tom hůř než ostatní je rozdíl mezi lidmi a zvířaty. Pokud bychom byli zvířata, ty "postižené" bychom zabili nebo vyčlenili ze "stáda" :-/.

1 0
možnosti
L

lomihnát.

13. 3. 2012 12:41
Re: Není to tak černobílé

To jste ale trochu vedle, nemyslíte?

0 0
možnosti
H

Host8

13. 3. 2012 9:15
Přijímají se různá politická opatření,

která vychylují ekonomickou rovnováhu rodin. Zaplácne se to nějakou dávkou pro potřebné a pak se spustí propaganda, že je moc sociálních dávek. Typickým příkladem je deregulace nájmů. Nájmy se dostaly do výšin, na které nízkopříjmoví nedosáhnou a okamžitě se propadají mezi příjemce sociálních dávek a sociálně slabé.

Deregulace nájmů je správná, ale jejímu přijetí měla předcházet výstavba dostupných malometážních bytů pro lidi, které toto politické rozhodnutí uvrhne do ekonomických problémů.

0 0
možnosti
TH

Gmurr

13. 3. 2012 8:16
Treba to chteji od otce

Ale nikdy nic nedostanou. A tudiz.....se museji obratit na stat, ktery holt s tatinkem nepohne.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

13. 3. 2012 22:19
Re: Treba to chteji od otce

jenomže dítě nemám se státem, stát není táta a není povinností státu doplácet na to, že si někdo špatně vybral partnera pro život....to je váš boj:-/

0 0
možnosti
K

krllo2

13. 3. 2012 8:00
Kam se poděla pokora zástupce ministra Drábka, který

loni dostal odměny ve výši přes 1 milion korun. A o známé Janě Nagyové ani nemluvím. Je vůbec pokorná za to, že ji bylo umožněno vystudovat Universitu Jana Amose Komenského?

1 0
možnosti
L

lomihnát.

13. 3. 2012 8:45
Re: Kam se poděla sedmá rota?

Kde je mé mládí?

Kam mizí nespotřebovaná elektřina?

Co se stane, když spolknu žvýkačku? 8-o

1 0
možnosti
CAS

cara al sol

13. 3. 2012 7:41
Není hezké

kousat do ruky, která dotyčného živí. Dotyčné dámy nebyly postiženy pouze tělesně.

1 0
možnosti
TP

assco

13. 3. 2012 7:03
Mne naopak fascinuje, ze

zavidet se da i invalidum. Zajimave s jakou jistotou autorka vi, ze to co videla v televizi, neni vysledek prace otce, prarodicu, nebo bohateho strycka.. Automaticky v textu predpoklada, ze je to diky vysokym davkam. Mila autorku, vy se divate na dokument o postizenem a mozna trpicim cloveku ("obvazana od hlavy az k pate") a zavidite ji veci? Jsou vubec slova kterymi se takova povaha dala popsat?

3 0
možnosti
MP

Vrah

13. 3. 2012 8:13
Přestože se jistě dá závidět i invalidům,

mám obavu, že z článku dedukujete něco, co v něm ve skutečnosti vůbec není. Závist? To snad nemyslíte vážně. Ano, máte pravdu, že onen majetek může být výsledek práce někoho z příbuzných, může. Nemusí. Zkuste si ale přečíst ještě jednou tato autorčina slova:

»»Obě dámy uzavřely svoji řeč kritikou, že tato odporná a nechápající společnost jim dává málo, tak málo, že poté, co od nich odešel manžel a otec, mají tak tak na všechny své potřeby. Proto od společnosti, ne od bývalého manžela a stále otce postižené mladé dámy, chtějí pochopení, respekt a další peníze.««

Vy v tom vidíte autorčinu závist? Já bych naopak řekl to samé, co tu v diskusi píše cara al sol:

»»Není hezké kousat do ruky, která dotyčného živí. Dotyčné dámy nebyly postiženy pouze tělesně.««

Takhle opravdu nevypadá závist. Ani omylem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.