Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

hafo1976

30. 1. 2012 22:59
Mexiko

Náš stát nemá s civilizací nic společného. Mého bratra chtěli exekutoři obrat o 80 tisíc, protože kdysi měl prodlení se splátkou cca 1000 Kč za počítač, kterou - zdůrazňuji - uhradil, jen měl to zpoždění. Pořád je to ještě pohodička proti tomu, když někdo kvůli pár stovkám přijde o dům. Poctivý člověk je u nás za blázna, vládnou tady zloději a podvodníci a všichni jsou navzájem propletení se soudy, policií, politiky atd... Takový prorostlý hnus už nelze napravit, jedině zlikvidovat a sametově to určitě nepůjde.[>-]Rv

6 0
možnosti
K

karel_vvv

30. 1. 2012 23:14
Re: Mexiko

To je běžný příběh, ještě laciný. Přítelkyně jela jako au-pair do Ameriky, při cestě na letiště ji chytil revizor (neměla navíc listek za kufr, podotýkám). Její máma pokutu nezaplatila, nějak se to ztratilo, to pak už nikdo nevěděl, kdo za to mohl. Po čtyřech letech přišel exekutor, stálo to kolem 120 tisíc, pokut bylo 5, z toho 4 v době, kdy již holka byla v Americe. Podotýkám, že nikdy neztratila doklady, byly to podvody revizorů. Jak se píše v jedné pěkné knížce: "Byli první, kdo šli ke zdi, když vypukla revoluce.".

5 0
možnosti
OU

30. 1. 2012 21:21
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
LM

Andy.cz

30. 1. 2012 21:30
Re: Já jen nechápu...

Vážený pane exekutore, sám dobře víte že to tak zdaleka není a lidi už fakt tak lehce neoblbnete.

2 0
možnosti

Obyčejný člobrda

30. 1. 2012 21:04
Hysterický jekot

Ano, mezi exekutory jsou také lumpové a cca 1% exekucí je divných. Když se ale bráníte, nemají šanci - mluvím z vlastní zkušenosti - zkoušel to na mne jeden kvůli předchozímu bydlícímu v bytě a nakonec se hodně omlouval. Jenže těch dalších 99% exekucí je OK a ve 100% je na začátku něco, co někdo nezaplatil. Je moderní ohánět se příklady omylů ap,. jenže z těch se dá vysekat. Klasický případ je ale hošík, co vám dluží za pronajatý byt dejme tomu 30 tis., vystěhuje se jinam, kde zase neplatí, a na vaše telefonáty říká, jak už peníze poslal. Mezi tím se prohání po barech, balí holky a dluhům se směje. Když na něj přijde po dvou letech exekutor, spočítá mu to i s náklady soudu a penále a dostane se to na 70 tis. Sebere mu auto, obstaví plat, holka mu dá kopačky a hoch začne naříkat, jak jsou všichni na něj zlí, ostatní kradou více než on on a jaká se mu děje křivda.  Neúcta k právu a povinnostem je všeobecná, a pokud tyhle typy zaplatí nakonec 2-3 krát více, je to to nejlepší školné.

1 0
možnosti

black_jack se srazil s cenzorem

30. 1. 2012 21:22
Re: Hysterický jekot

ja nevim, ale milion exekuci na 10M obyvatel je trochu dost, ne?

0 0
možnosti
K

krllo

30. 1. 2012 20:51
Brilantně popsáno.

Je jasné, že exekutorská mafie má své lidi mezi politiky, zákonodárci, soudci, advokáty. Proto existují takové mafiánské zákony. Možnou obranou bude postupovat proti této mafii stejným způsobem - ulov si svého exekutora.!!

0 0
možnosti
LM

Andy.cz

30. 1. 2012 22:03
Re: Brilantně popsáno.

Jsou veřejní činitelé, bohužel jim nejde jen tak dát přes hubu, i když by si to sakra zasloužili.

Na každou svini se prý vaří voda, tak zatím doufám a čekám :-)

1 0
možnosti
L

LaHa1

30. 1. 2012 20:28
Právní stát?

Může se něco podobného v právním státě přihodit? Nemělo by.Pokud se tak děje nebude se jednat o právní stát.

1 0
možnosti

Obyčejný člobrda

30. 1. 2012 21:48
Re: Právní stát?

V právním státě by se měly prostě platit dluhy. Až budete například majitel podlahářské firmy, kde se vám zákazníci prostě po položení podlahy vysmějí, začnou se ohánět smyšlenou reklamací a vůbec se s vámi nebaví, protože jejich byt je přece nedotknutelný, budete mluvit jinak. Znám jednoho takového, co málem zbankrotoval, protože mezi lidmi začalo být moderní nechat si udělat a nezaplatit. A nebylo to kvalitou jeho práce.

0 0
možnosti
HDD

hildegardinka

30. 1. 2012 20:26
Nedá mi to,

0 0
možnosti
HDD

hildegardinka

30. 1. 2012 20:30
Re: Nedá mi to,

Pardon, překlep. Nedá mi to, abych neřekla perličku. Pan Podkonický poslal v jeden jednomu člověku 46 rekomand se zeleným pruhem. Fakt nekecám.Jak já říkám, asi měl zase orgasmus.

0 0
možnosti
B

B-25

30. 1. 2012 18:34
Mimochodem..

Tuhle "hru bez pravidel" neboli vše okolo exekutorů zavedla vláda ČSSD ! Socani, co se tak rádi zaštit'ují jako strana pro "normální" lidi apod., bla bla.. Tímto mají u mne nadosmrti vroubek...:-/RvRvRvRv

9 0
možnosti
KN

Karel Pipin

30. 1. 2012 20:00
Re: Mimochodem..

Naprostý souhlas.

Politici ČSSD se chovájí jako by se jich to netýkalo.

Matné kecy Benešové a Tejce jenom umocňuji pocit, že toto zločinné spiknutí proti státu a občanům jede i za souhlasu socanů. Jak vidět peníze nesmrdí i představitelům české "levice".

V civilizované zemi by právníci a politici podporující tuto prasárnu byli zesměšnění a odejiti ze státní správy a veřejného života, v lepším případě by šel někdo i do tepláků.

U nás budou oddalovat a oddalovat, protože dokud budou moci rabovat, tak se toho nepustí. Nepochybuji, že tento český de jure princip je v rozporu s evropským právem. Tady lze chápat odpor některých lidí k EU.

2 0
možnosti
AP

adelayde

30. 1. 2012 18:28
představujete si to jako Hurvínek válku

Vymáhat u soudu promlčený dluh je riziko. Druhá strana snadno prokáže, že je v právu a vy zaplatíte náklady řízení i za ní. Jediná vaše šance je, že se k soudu nedosatví. Místo strašení je potřeba lidem vyvětlovat jejich práva.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

30. 1. 2012 20:01
Re: představujete si to jako Hurvínek válku

V normalnim sporu snad ano, ale to se netyka exekutoru. Vedi jak a s kym to udelat.

1. o tom soudu se nedozvite 2. soudce to vubec nezkouma 3. o platebnim rozkazu se take nedozvite.

Schvalne je poslan na starou adresu, nikdo nezkontroluje, ze mate datovou chranku, jedou v tom i postaci, plati fikce doruceni (za kterou exekutorska a soudni mafie mohutne lobovala). Jedno z toho se povede, vyberou si tu moznost, ktera bude fungovat (aby jste nic nedostal).

Opravne prostredky, kdyz se to tom vsem dozvite az z dopisu od exekutora ? Muzete treba zaplatit do soudni nebo notarske uschovy, a pokusit se to zvratit (cim vetsi odpor, tim lepe, exekutor couvne a vybere si k oloupeni vhodnejsi obet). Ovsem exekutor nemusi chtit penize z vaseho uctu ktere tam mate, kdyz se mu libi vas barak, klidne udela drazbu a proda to kamosum za 30% ceny. A je to podle zakona.

1 0
možnosti
KN

Karel Pipin

30. 1. 2012 18:03
Vynikající popis exekutorského resp. mafiánského "know how"

Soustava zákonů, z nichž SKORO každý z nich je nanapadnutelný, která je propojená MLHAVÝMI POVINNOSTMI a skoro nulovou odpovědnosti exekutorů a vymáhačských firem. Tudíž smrtící koktejl pro skutečné i uměle vytvořené dlužníky.

Všechno je dejure, ale defacto je to organizovaný zločin české justice a právníků na základě vhodně nastavených "zákonů".

Kdo do tohoto soukolí spadne, pocítí pravní bezpráví, které nám tu zavedli absolventi práv z Plzně, Sokol, Podkonický a spol.

Nikdo z nás neví, kdy těmto lupičům může přijít do pařátů. Hnus a rozklad právního státu.

14 0
možnosti
ZD

zuzkadost

30. 1. 2012 18:14
Re: Vynikající popis exekutorského resp. mafiánského

přesné

3 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

30. 1. 2012 16:50
Nezbývá než reagovat

Vážená paní, na tomto článku, stejně jako na dalších podobných článcích lidí, kteří si stěžují na exekutory, soudce a bůhvíkoho ještě, mě zaráží jedna věc: ignorace faktů. NENÍ PROSTĚ MOŽNÉ, ABY PLATEBNÍ ROZKAZ NABYL PRÁVNÍ MOCI, ANIŽ BY BYL DORUČEN DLUŽNÍKOVI. Pokud je dlužník takový trouba, že jej hodí do koše a manželka ho poplácá po zádech, jak to pěkně zařídil, a za pár dní (spíš měsíců) zaťuká na dveře exekutor, tak se tento dlužník chovající se jako prase nemůže divit. Naopak, je to výchovné. To už nemluvím o variantě, že tupý dlužník nepřebírá doporučenou poštu. Pak už mu nepomůže ani svěcená voda a je to dobře.

Takže ještě jednou - každý dlužník ví, že dluží. Jsou pak ještě blbci, kteří mohli vědět, že dluží, ale chovali se nezodpovědně, tj. jednak dluh nezaplatili sami (to je u dlužníka normální) a dále nereagovali na obsílky soudu. A to nejsou žádní chudáci. Rv

4 0
možnosti

ja-sim

30. 1. 2012 17:30
Re: Nezbývá než reagovat

při nejmenším jeden prokázal, že mu oznámení o dluhu nebylo doručeno - vzpomeňte si na případ člověka, jehož OP byl ztracen, nahlášen a zneužit, občan byl z obliga, ale ubránil se jen asi deseti případům, kdy obsílku dostal, kldežto dalším asi 14 případům s enebránil, protoýe o nich nevěděl - už to má vyřešeno, vyhrál vše, JŠ

1 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.