Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DixiD

31. 1. 2012 9:18
Petice proti soukromým exekutorům!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.petice24.com/petice_za_zruseni_soukromych_exekutoru

0 0
možnosti
JO

já občan

31. 1. 2012 8:59
Tak tu máme

exekutorskou mafii, justiční mafii, policejní mafii, samozřejmě i mafii politickou a další a další mafie. Problém je ten, že cokoli je jinde za našimi hranicemi směrem západním funkční a léty praxe prověřené, se v Čechistánu v krátkém čase zvrtne na něco, co slouží pouze k vytváření zisku několika jedinců. To se stalo i s úřady exekutorů. Již není jejich hlavním účelem dopomoci věřitelům k získání jejich pohledávek, tak, jak je to obvyklé v právních státech. Hlavním účelem je vytvoření si vlastního podnikání za účelem co největších zisků a to i za porušování práva, morálky a nedodržování základních etických zákonitostí. Bohužel na takto lukrativní kšeft se časem zřejmě nabalily různé pochybné existence, byť s titulem možná i z plzeňských práv, které se neštítí vůbec ničeho. V těhle případech se již dá mluvit přímo o podvodech a loupežích byť právně velmi těžko dokazatelných. Je s podivem, že se ještě nikdo s lidí sražených touto mafií na samé dno, nebránil se zbraní v ruce.

0 0
možnosti

ja-sim

31. 1. 2012 11:25
Re: Tak tu máme

Doplním, že z exekuovaného majetku se přednostně uspokojí právní poplatky a náklady na exekuci, takže věřitel může klidně utřít nos. JŠ

0 0
možnosti
S

Supersocka

31. 1. 2012 8:51
Dokonalý článek o exekutorských svinstvech

No pokud ale už má někdo exekutorem zničen život natolik, že se si to chce hodit, je třeba aby tu svini vzal sebou. ;-)

4 0
možnosti
K

krllo

31. 1. 2012 9:29
To je jediná reálná cesta jak se s mafiány

vypořádat.

0 0
možnosti
PJ

administrator_xxx

31. 1. 2012 8:16
Cituji:

"Doufejme jen, že můžeme vyjít z toho, že tyto bagatelní částky jsou skutečnými dluhy, a ne dluhy uměle vytvořenými za účelem dohnat vytipovaného člověka do sítě exekučního řízení"

***

Tak i toto se deje. Napriklad skoncite u pojistovny a jako posledni platbu zaplatite pomernou cast pojistneho obdobi, napr. 500 korun. Pojistovna vam tuto castku "omylem" zasle zpet na ucet. Po nekolika mesicich pak nabehne exekutor a pozaduje tuto castku (o ktere vubec nevite ze dluzite) + nehoraznou provizi. Divim se, ze jeste zadnemu exekutorovi nejaky zoufalec neustrelil palici. X

4 0
možnosti
KN

Karel Pipin

31. 1. 2012 6:24
Někteří právníci popisují tuto lupičskou svoloč otevřeně

http://www.blisty.cz/art/62128.html

4 0
možnosti
XX

xaeris

31. 1. 2012 1:14
Jednoduché řešení

Namísto přechytralého TV žvanění Moravců , Pospíšilů a Benešových všelijakých či dobých snah občanů bezejmenných, jako je tahle hodná paní Šimonová, je řešení jednoduše prosté a geniální.Na každé exekutorské nálepce nechť je POVINNNĚ vyobrazen současný MINISTR spravedlnosti a STRANA, ve jménu které  toto místo získal.Ať dlužníci vidí, kdo se sto či tisícínásobně obohatil na jejich úkor.Jinudy totiž ceta nevede,chceme -li s  tou verbeží, zvanou politici, zatočit.  Rv[>-]

0 0
možnosti
J

jan.krajcir

31. 1. 2012 0:52
Nebuďte na autorku tak

Prosím vás, diskutéři, přestaňte už paní Šimonové vyčítat ty chyby, špatný styl, nepravdivé informace, nepřesnosti, omyly a nedopatření!

Pochopte, že jen kvůli vám se paní Šimonová tak obětuje, aby vás každý pracovní den obšťastnila jedním až dvěma rozsáhlými blogy. Vždyť jen od minulé neděle takto stihla publikovat: historickou studii, 2 pracovněprávní expertizy, 4 politologické eseje, 2 analýzy z oblasti stavebnictví, odborné pojednání o mzdové politice, 2 stati o obchodním právu a 2 stati trestněprávní a navíc dva články sice bez zřetelného tématu, ale o to víc rozhořčené.

A taky pochopte, že když to musí stihnout při práci, tak už jí nezbývá čas, aby si k tomu psaní ještě zjišťovala nějaká fakta nebo ověřovala informace, při tak širokém záběru a vysoké frekvenci už prostě nemůže psát podloženě, chytře a zajímavě.

Za to ale máte jistotu, že téma, které večer vládlo Televizním novinám na Nově, obratem najdete na blogu paní Šimonové.

11 0
možnosti
KN

Karel Pipin

31. 1. 2012 6:13
Něco k tématu by nebylo?

Jste taky jeden z těch exekutorských lupičů, co ničí tuto společnost?

Jste jeden z těch co jim nejde o blaho věřitele, ale o loupení v kapsách svých obětí?

0 0
možnosti
VB

velky bratr

31. 1. 2012 0:28
Moderni stat je oznaceni nejmocnejsi mafie na danem uzemi

Z toho pak plyne vse ostatni. Na druhe strane je nutno priznat, ze drtiva vetsina aktivnich volicu voli uz sedesat let stejne a sve zvyky nejspise nezmeni. Takze my, kteri bychom chteli trivialni, prehledne a pochopitelne pravo jsme proste v mensine.

1 0
možnosti
K

karel_vvv

31. 1. 2012 0:36
Re: Moderni stat je oznaceni nejmocnejsi mafie na danem uzemi

Menšina daná Gaussovou křivkou. S tím se nedá nic dělat. Jde jenom o to, že když to vládnoucí vrstva s lupičstvím přehání, obvykle na to dojede. Dávám tomu bolševikovi (tedy fašistovi) maximálně tak rok, dva.;-D

0 0
možnosti
CKJ

Chytrý kluk Joey

30. 1. 2012 23:45
0 0
možnosti
VB

velky bratr

31. 1. 2012 0:35
Re: Dluhy se platit nemusejí!!!!!!

Autor "zapomnel" na to nejdulezitejsi a totalne se miji - system predluzovani je mozne realizovat pouze s inflacni, bezcennou menou. Tedy vzdy nejdriv padlo komoditni kryti, pak prislo zadluzovani a pak prisel pad. My jsme ted pred tim padem.

0 0
možnosti
ZK

Kysilka

30. 1. 2012 23:07
Promiňte

Musím přiznat, že jsem neměl ani sílu Váš článek přečíst do konce a to pro naprostou neznalost právní situace. Než bude příště psát o právním problému zkuste si prosím aspoň částečně nastudovat zákony ČR. Jeden komentátor přede mnou již upozornil na doručování. Mě osobně však zarazila již neznalost promlčen v občanském právu. Doporučoval bych Vám najít si rozdíl mezi prekluzí a promlčením aby Vám to bylo jasnější. Soud totiž oprávněného nezvýhodňuje tím, že povinného neupozorní na promlčení. Právě povinný musí promlčení sám namítnout. Promlčené právo totiž není absolutně neuplatnitelné ale je pouze oslabena možnost vymáhání. Naopak je tomu u prekluze.

4 0
možnosti

ja-sim

30. 1. 2012 23:39
Re: Promiňte

Já to zjednoduším: prekluzní lhůta je hmotněprvání lhůta , viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Prekluze JŠ

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.