Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

3. 2. 2012 20:38
Gratuluju!

Pěkný umístění článku :-)R^

0 0
možnosti
JP

zmije rohatá a ušatá

3. 2. 2012 22:50
Re: Gratuluju!

dík, to bude asi tím, že si o mně píšou i jinde: http://k213.cz/JOOMLA/Exekutorksou-mafii-je-treba-zlikvidovat   JŠ

1 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

3. 2. 2012 11:42
"Exekutorská mafie"

Musím na to ještě jednou reagovat. Je to hrozně populární téma, nadávat na exekutory. Ale to jsou skutečně jediní lidé, kteří vám mohou vymoci pohledávku, kterou za někým máte. Kdybychom je neměli, tak se dluhy neplatí. Tak to bylo do roku 2001, dluhy se opravdu neplatily.

Za druhé - exekutoři jsou až ten úplně poslední odstavec příběhu, který si dlužník píše sám. Kdykoli, tj. od doby vzniku dluhu, přes celé nalézací soudní řízení a i později, má možnost svůj dluh zaplatit. To, že to neučiní, nedejbože ani nepřebírá poštu, je sakra jen a jen jeho chyba. Tohle je tvrdej svět, kdo není schopen aspoň banálně chodit na poštu, tak se opravdu nemůže divit a žádná omluva pro něj neplatí.

Za třetí - není pravda, že by soudní systém byl nastaven nějak nepřátelsky vůči normálním občanům. Je nastaven tak, aby věřitelé mohli relativně rychle (ale opravdu hodně relativně, zkušený dlužník dokáže odzdržovat placení téměř libovolně dlouho, bohužel) dosáhnout zaplacení dluhu a zároveň...

6 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

3. 2. 2012 11:44
Re:

předpokládá, že se lidé chovají trochu odpovědně, např. vědí, že když něco přijde od soudu, tak si to vyzvednu apod.

Shrnu to - lidi, netvařte se jako neviňátka a chudáčci. Pokud podepisujete smlouvy, jimž nerozumíte, pokud vystavujete biankosměnky, pokud si objedáváte služby a nevíte co obsahují, tak se nedivte. Dál, i pokud děláte to co uvádím, tak prosím aspoň sledujte poštu a reagujte na to, co vám přijde. Nemusíte reagovat jako právníci, stačí prostá reakce, soud to pochopí.

4 0
možnosti
ŽV

žíznivej velbloud

2. 2. 2012 17:46
Karma

Mluvíte mi z duše sám jsem spadl do osidel exnovodobích inkvizitorů ve finále mi nakonec obraly o 8 tisic.Samozřejmě musíte zaplatit do 14 dnů, jinak vám hrozí dalším soudem a to jsou další tisíce z mojí kapsy.No co myslíte na pravníka jsem neměl , sotva na zaplacení exekuce,ale jak píšete maj to promyšlený ta věc byle stará asi tak 3 roky a doklad jsem neměl přesto se se mnou vůbec nechtěly bavit, jak ta advokátní kancelář, která koupila směnku v bance která to zavinila a dodnes jsem přesvědčen že mi neinformovala protože jsem si už před tím vše schovával a toto jsem nenašel ani prasata se k sobě nechovaj tak jako češi k sobě samím díky za článek a pište dál R^

3 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

3. 2. 2012 11:34
Re: Karma

jo tak vy jste vystavil směnku:-)))) No tak to se ale nedivte. V tom případě jste dopadl velmi dobře a ještě jste se poučil, a to prakticky zadarmo...

1 0
možnosti

jrc

2. 2. 2012 17:44
Legální zlodějna, schválená špinavým režimem!

Stejná lichva,

jako uzavírání půjček ručených nemovitým majetkem mnohonásobné hodnoty. Nejhorší na tom je skutečnost, že té zlodějské mafii odprodávají ty drobné dluhy, obce, obecní podniky i podniky se státní účastí.

Podpora exekutorské a právní mafie na veřejné i státní úrovni! Koho si to občané volíte na obecní, krajské a státní úrovni? Špinavce, kteří tuto špínu tolerují?

Porušování lidských práv a ochrany lidského obydlí na nejhrubší úrovni! To není okrádání zbohatlíků, zlodějů a podvodníků, ale tady se ta mafie živí převážně slušných občanech, či na sociálně slabých rodinách!

Jděte k volbám, nevolte ty, kteří tuto špínu podporují, jinak si za to můžete sami!;-O!!!!

1 0
možnosti
T

tomy85

3. 2. 2012 9:45
Re: Legální zlodějna, schválená špinavým režimem!

dovolil bych si připomenout, že tato exekuční mafie jedná podle zákona, schváleného (jako paksvil ušitý na míru) v roce 2001 ČSSD. to jen k tomu, kterou špínu nevolit...

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 2. 2012 21:44
Nechápu, proč se vede spor o platební rozkaz

Ano, pro platební rozkaz, který vystaví na základě žaloby nějaká soudní úřednice, neplatí fikce doručení. Ale v případě, že tento platební rozkaz nebyl doručen DVR, nic to na věci nemění. Když je doručen, může si dát žalovaný odpor, ale když není doručen, platební rozkaz sice nenabude právní moci, ale pro další kroky už platí fikce doručení. Když bude nařízeno jednání, o němž se žalovaný nedozvěděl, prohraje pro zmeškání. Když mu není doručen rozsudek, promešká i odvolání. A když jde o částku do 20 tisíc, nově se rozhoduje pouze v první instanci bez možnosti se odvolat. To je příšerné! S náklady řízení a s náklady na výkon rozhodnutí se může jednat pro některé lidi o likvidační částky. A pak mu exekutor zablokuje majetek, tedy třeba jediný účet dříve, než je exekuce v právní moci.

2 0
možnosti
DS

Streit

1. 2. 2012 21:45
Re: Nechápu, proč se vede spor o platební rozkaz

Já bývám často na straně věřitelů. Přesto dosavadní praxi nakupování pohledávek považuji za nemravnou. A to už nic nepíšu o paušálních nákladech exekutorů, které si mutiplicitně kromě své odměny exekutoři účtují. A náklady na spřátelené znalce pro oceňování nemovitostí apod....

Znám exekuční praxi ze strany oprávněných, ale moje zkušenosti s exekutory jsou děsivé.

3 0
možnosti
BD

Béda47

31. 1. 2012 20:53
ještě doplnění

v textu chybí ještě maličkost.

Tak zvaný institut fiktivního doručení. Když jste mimo bydliště,tak vám přijde zmanipulovaný platební rozkaz poštou do vlastních rukou. Ale vlastní ruce jsou jen fiktivní,dopis i když si nevyzvednete a nebo i vyzvednete tak po uplynutí příslušné doby je dle zákona doručený!!!!. A máte smůlu. Nemusíte se o příčině exekuci vůbec dozvědět. A tady je to státní mafie, která toto připustila. Nevím v které zemi se může zásilka do vlastních rukou fiktivně dotučit - nedoručit. A soud - KAŽDÝ- to akceptuje.

3 0
možnosti
J

janina23

31. 1. 2012 21:33
Ještě jsem to nevzdala

Ač mi to budou mít mnozí za zlé: Platební rozkaz nelze doručit náhradním způsobem , tzn. tak zvanou "fikcí"

1 0
možnosti
BH

dropa

31. 1. 2012 16:55
Své lidi v justici mafie nepochybně má!

Nepatrný záblesk naděje je, že snad ještě ne všechny...:-/ Rv [>-]

1 0
možnosti
VH

Můj názor:

31. 1. 2012 20:24
Re: Své lidi v justici mafie nepochybně má!

souhlas

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

31. 1. 2012 11:37
"... exekutorská mafie...??"

Snad VLADNI MAFIE,  ne? Ta ty pravidla exekutorum nastavila a NIC pro to nedela, prestoze nevinni lide prichazeji o majetky !!

1 0
možnosti
PG

Gapa_vl

31. 1. 2012 11:54
Re:

Zákon č. 120/2001 Sb., exekuční řád, je z dílny ČSSD, tak koukej přestat prudit, rudokožče!

0 0
možnosti
JK

kapr123

31. 1. 2012 9:38
Vážená paní Šimonová,

jsem právník, dnes již v důchodu, nikdy jsem se nespřáhl s jakoukoliv mafií.  Pokud byste byla na úrovni, tak těmto dlužníkům, jejichž závazky jsou promlčené,  přičemž promlčecí doba je tři roky a běží od okamžiku vzniku závazku,  poradíte jediné možné a naprosto účinné řešení: Po doručení Platebního rozkazu (PR) dlužník (žalovaný) třeba i rukou napíše na soud, který PR vydat tento text: Žalovaný namítá, že žalovaná jistina je v celém rozsahu promlčená. Z tohoto důvodu navrhuji, aby byla žaloba v celém rozsahu zamítnuta. Z tohoto podání musí být patrno na který soud je podání doručováno, č.j. věci, označení účastníků, částka žalované jistiny a podpis žalovaného. To vše v počtu o jeden více, než je účastníků musí být do 15 dnů od doručení PR doručeno na příslušný soud. A pak, aniž by se musel žalovaný na soud k nařízenému jednání obtěžovat je mu posléze doručeno rozhodnutí, že žaloba je v celém rozsahu zamítnuta. Nic víc, nic méně tito dlužníci nepotřebují, natož pak vaše nesmysly.

11 0
možnosti
D

DixiD

31. 1. 2012 10:04
Re: Vážená paní Šimonová,

Z  Vašeho příspěvku cítím lehkou povýšenost, jaká čiší téměř z každého, kdo si opatřil právnický titul.Ale dobrá...

Autorka blogu není zjevně školený advokát, ale hovoří laickými slovy tak, jak by hovořila většina postižených lidí.

Kdyby situace byla tak jednoduchá jak uvádíte, myslíte, že by se v této zemi vyrojilo během jednoho roku tolik inkasních agentur , ničících lidem životy? Mnozí z nich si i vzali advokáty , leč bez úspěchu...

Celý inkasní kšeft se nastartoval před několika málo lety, kdy si jeden advokát, asi možná mám dojem že to mohl být někdo jako pan Sokol, jen doměnka..:O) ...si proloboval vyškrtnutí o povinnosti zasílat alespoň jednu upomínku dlužníkovi a od té doby se všichni nestačíme divit....

Celý problém je jistě širší, než na tuto diskusi, ale bohužel , celá věc se zvrtla v okrádání obyčejných lidí za podpory státu...Možná je také zajímavé sledovat, jak příslušní ministerští úředníci k problému mlčí.... Nepřijde vám to zvláštní?

10 0
možnosti
K

krllo

31. 1. 2012 9:31
Náměstek ministra "spravedlnosti" Korbel ubezpečuje

exekutory, že na připravovaných opatřeních nebudou škodní.!!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.