Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyplesk

25. 4. 2012 12:50
Lúza

1) Nepíše se to s "ů", pokud vím.

2) Odboráře, na rozdíl od poslanců, nikdo nevolil, takže jejich hysterické výzvy beru částečně jako zatmění mozku, částečně jako kolosální drzost a pohrdání demokratickým politickým systémem. Chovají se stejně jako Hitlerova nacistická strana v roce 1935, kdy podobně praktikovala nátlakové akce na ulici, až se poslanci "unavili" a zvolili Hitlera kancléřem. Odboráři mají lživou propagandu, davy křiklounů v ulicích i mediální masáž. Od Hitlera se liší jen tím, že nemají zbraně a nemlátí civilisty (zatím).

3) Ten kdo požaduje sociální dávky, záruky zaměstnanosti a tedy není ochoten nést odpovědnost za vlastní život a nutí ostatní, aby o něj pečovali, ano, ten skutečně vadí, otravuje a obtěžuje. Takže i podle Vaší vlastní definice je ten pojem lúza přiměřený a oprávněný.

0 0
možnosti

.45 ACP

25. 4. 2012 20:18
Re: Lúza

Ad 1) http://www.slovnik-cizich-slov.net/luza/ - tzn. používají se všechny tři varianty.

Ad 2 a 3) Souhlasím

0 0
možnosti

Host8

23. 4. 2012 10:18
Nazývat občany lůzou je pohrdání demokracií, lidmi,

občanskou společností. Prostě jsou tu tací, kteří se dostali nad zákony mimo zákony nebo si je šijí na míru ve svůj prospěch a pro takové budou občané pouze zdrojem, který se dá ždímat.

A ještě jedna věc, kdyby bylo dostatek přepravních kapacit, zaplnila by se Praha mnohem víc. V regionech už v týdnu nebyla místa. A ta lůza je  jiné tvořena občany různých tříd a také různého vzdělání bez rozdílu.

0 0
možnosti

Žvanivý a zbabělý B.D.S.

23. 4. 2012 10:21
Re: Nazývat občany lůzou je pohrdání demokracií, lidmi,

Tak to byli komunisté mistři světa v zajišťování logistiky pro demonstranty za účelem zničení vlastního impéria. Přistavte mi vlak, jedu demonstrovat! Takhle nějak?

2 0
možnosti

bakules

23. 4. 2012 9:46
ale oni opravdu

vadí,obtěžují a brzdí

2 0
možnosti

burisek3

23. 4. 2012 9:53
Re: ale oni opravdu

zejména kmotry v jejich ziscích.

1 0
možnosti

Halfunx

23. 4. 2012 8:52
Spojuj nebo rozděl

Někteří mají potřebu údajné lůze dávat nálepky. 100 tis. zapšklých závistivců, kteří si nevidí na špičku nosu. Zmanipulovaní pitomci co nemají představu o vládnutí. Lůza co chce svrhnout vládu, která jim dala štěstí a bohatství větší než před dvaceti lety. Tito trubadůři vlády se snaží dav rozdělit a poštvat proti sobě. Hádejte se, ale hlavně ne na jednom náměstí.

Na druhé straně jednotlivci i ideové skupiny vezoucí se na vlně nespokojenosti s vidinou prosazení sebe a svých názorů. Tito inženýři davů se snaží najít jednotící a silnou strunu, na kterou lze zabrnkat. V každém hledají odpovědnost za budoucnost dětí, vlastní hrdost, odvahu něco udělat, ale hlavně vztek na ty "zastupitele" co jen kradou a intrikaří.

Proč se já mám nechat manipulovat jedněmi nebo druhými. Že v politice už nejsou naši "zastupitelé", protože jim jde jen o sebe a ne o toho kdo je zvolil je evidentní. Strana a vláda v jednom, to už tu bylo a neprošlo to.

Nechci aby za mě někdo mluvil. Chci přímou demokracii.

1 0
možnosti

Žvanivý a zbabělý B.D.S.

23. 4. 2012 9:38
Re: Spojuj nebo rozděl

Obávám se, že vaše představy o tom, že přímá demokracie se obejde bez zastupitelů je lichá. I tam, kde je přímá demokracie na vysoké úrovni mají zastupitele, kteří takto vyjevenou vůli musí převést do legislativy, ani tam se tímto způsobem nerozhoduje naprosto o všem, ba naopak. A tou vysokou úrovní mám na mysli jedno základní, co zde prostě nenajdete: absolutní pokoru před většinově vysloveným názorem a přijetí opačného názoru za svůj. Obávám se, že tato pokora chybí zejména voličům stran tzv. levicových, protože demonstrace za jejich vlád příliš často k vidění nejsou – nebo ne v současném rozsahu. Volat bez této pokory po přímé demokracii je bohužel naivní. I v ní dojde k situacím, že se budete muset podvolit opačné vůli většiny, která bude mluvit za vás. Pokud ovšem nejste šťastlivec, jehož názor je vždy a za všech okolností většinový. Upřímně – nikoho takového neznám. To by tu totiž 20 let vládla strana tyto názory zastávající, což se jaksi–nestalo. Vůle většiny je potvora vrtkavá.

0 0
možnosti

Žvanivý a zbabělý B.D.S.

23. 4. 2012 6:55
Lůza

Význam pojmu se samozřejmě mění a je velmi relativní. Z pohledu bezdomovce je lůza lepší společnost, pro soudného člověka pak rádoby občanská společnost, která chce určovat politiku a nahradit demokraticky vzniklé instituce násilím a vyhrožováním. Lůza je spousta lidí, kteří během roku zapomenou, jaký volební lístek vhodili do urny s s jakým programem. Řečníci vítali účast opozičních politiků. Tak ať už si nejhlasitější opozice, představitelé komunistické strany, stoupnou konečně do čela davu, ať je jasno, čí myšlenky lůza podporuje a kdo ji vede.

Dnes nechodí lůza postranními uličkami bez cíle. Lůza je dav nespokojený s vlastní, podtrhuji vlastní volbou, který si nevidí na špičklu nosu. Všichni z náměstí se mají mnohem lépe, než před dvaceti lety. Jen ne tak dobře, jak by si představovali, nikoli bída, ale zapšklost a závist jsou hlavními znaky dnešní lůzy. A její vzorek byl na náměstí. Nikdo jiný.

1 0
možnosti

bubli1fuk

23. 4. 2012 2:52
Skvělé,

podepisuji od začátku do konce.R^R^R^

Samozřejmě karma.:-)

0 0
možnosti

slusna a kulhankova

23. 4. 2012 1:24
***)

dnes dobrý R^R^R^

0 0
možnosti

Skier1965

22. 4. 2012 23:46
Vážená paní, doba se mění,

mění se společnost, mezilidské vztahy a mnoho jiného. Vezte, že i obsah slova lůza se mění také. Pro mne ty zdarma přivezené davy lidi, vyřvávající hesla o znárodnňování, socialismu a kominusmu lůzou jsou, byly a budou. Obvykle s Vámi souhlasím, ale tentokrát opravdu ne. Mám rodinu, děti, vlastní firmu s dostatkem práce a také rodiče s životními zkušenostmí s bývalým režimem. S tím mám své zkušenosti i já sám  a vězte, že pohled na zmanipulované, přiopilé, všehoschopné davy se mi moc nelíbil. Já nechci Řecko, já chci spokojený život, bez dluhů. Levice již dokázala, jak umí vládnout. Bohužel to dokazuje i pravice, která neucoává "ďoury", ale tahá peníze z nás všech. Ale dav na náměstí nevyřeší nic. Po Kalouscích tam přijdou Grosové, Lajtochové a jim podobní...

2 0
možnosti

ja-sim

23. 4. 2012 1:02
Re: Vážená paní, doba se mění,

Já o koze, vy o voze, nepropaguji ani odboráře, ani vládu levice, psala jsem o tom, co je v názvu článku. Asi je na místě podotknout, že se lidi vzájemně více nenávidí a vyvolat rozkol ve společnosti se podařilo. Všímejte si, prosím, aktivit paní Procházkové a Marvanové a snahy politiků VV zastavit rozkrádání a dát k šetření kauzy, zatím stále zametané pod koberec. Jestli je pro vás lůza ten dav z letošního roku, pak totéž zde bylo v roce 1989. A co hůře - věčně namotaný Havel, kterého kamarád Saška Vondra obětavě sbíral zpod stolu je ten, co iniciatibně pomáhal nastartovat dnešní morální bahno ve společnosti i politice. JŠ

4 0
možnosti

Stará kára

22. 4. 2012 16:49
Ne rozdíl od váse se domnívám, že

Neschopné, avšak všehoschopné opozici se hodí rozbíjení společnosti do menších skupin a rozpoutávání rozbrojů a půtek mezi nimi. Je ale smutné, jak ochotně jim 

jdou na ruku příslušníci samotných skupin, jak rádi se chopí iniciativy a třeba vedle fotečky toho či onoho ministra vyplodí slohové cvičení o lůze, která tunelovala, tuneluje a krade. O lůze, která brání vyšetřování všeho.  Společným znakem těchto spisovatelů není nic více a nic méně, než

pouze hesla, odsuzující způsob vládnutí a požadující demisi vlády, změnu systému (jen neví jakého) a zrušení reforem (bez pochopení důsledků takového opatření).

   Opozici se hodí cokoliv, co je vynese do "vyžírkových funkcí" (jak je nazývají někteří blogeři). Odborům, které jsou neschopné reálně ubránit "pracující" (například v obchodních řetězcích) zajišťují "legitimitu" jejich existence (tedy zejména dobře placených funkcí jejich bossů).

5 0
možnosti

Lev_-_z-Rožmitálu

22. 4. 2012 18:15
Re: Ne rozdíl od váse se domnívám, že

ano volby nic podstatného změnit nedokážou

0 0
možnosti

Stará kára

22. 4. 2012 16:36
Za co demonstrují tito lidé:

"Dnes tedy lidem, kteří pracují, nebo pracovali, nebo jejichž rodiče je nechali vystudovat v dobré víře, že dítě se na trhu práce lépe uchytí, lidem, kteří bydlí v bytech první kategorie, mají na dopravu, dokonce i kupují předražený benzín, vozí děti do škol či do školek, pečují o rodiče, o hendikepované příbuzné, žijí běžným životem neprivilegovaných" ('těm se dnes říká lůza?', pokračuje autorka).

   No jo. Jak nazvat tyto lidi, mající vše nezbytné, když jdou poslouchat hospodského řvouna? Když jdou řvát, a nevědí vlastně proč. Jen proto, že se jim nakecalo, jak jsou ubozí?

   Co jim chybí: pracují, děti studují či vystudovali, bydlí v bytech první kategorie, mají na dopravu, na cestu si nasmaží kupu řízků, dokonce mají na bezin. Děti vodí do škol či školek. Žijí běžným životem.

    P r o č   t e d y   d e m o n s t r u j í ?  Tuší to vůbec?

5 0
možnosti

Lev_-_z-Rožmitálu

22. 4. 2012 16:37
Re: Za co demonstrují tito lidé:

za změnu politického společenského a ekonomického systému

3 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.