Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

10. 1. 2012 14:14
Nemá smysl to vůbec nějak komentovat

.........kdo nechce slyšet - neslyší, kdo chce psa bít - vždy si hůl najdeRv

0 0
možnosti

markyz.Gero

9. 1. 2012 21:36
je až humorné

pozorovat např zde na blozích jak všichni ti co se zaklínají jak jsou racionální a bez víry ví jak by se takový správný křesťan měl chovat, jak by měl dokonce nejvyšší představitel církve mluvit, jak neplní křesťanská přkázání etc. etc. ale nedej přírodo aby se nějaký věřící se pokusil poukázat na chyby v jejich chování to tedy u vousu Darwinova ne ;-D

3 0
možnosti

venenum

10. 1. 2012 10:05
Re: je až humorné

Křesťan by se měl především chovat podle toho, co mu jeho víra ukládá. Že tak zpravidla nečiní, je smutné. Možná by bylo lepší mlčet, než se posmívat ostatním ;-€

2 0
možnosti

markyz.Gero

9. 1. 2012 20:53
ta jste si

poslechla papežovu výzvu a nepochopila ji, to se stává ale použila jste ji na kritiku náboženství a církve, no to se taky stává ;-D

4 0
možnosti

Martin Kavka

9. 1. 2012 20:57
Re: ta jste si

Neni vsak paradoxem, ze se to stava lidem, co radi mluvi o spravedlnosti, demokracii, rovnosti, apod.?

0 0
možnosti

Martin Kavka

9. 1. 2012 20:01
Napadla me jedna vec

Neustale slysim, jak jsme zlocinecka organizace, majici na svedomi , nekde jsem cetl,ze dokone 130 mil. obeti.

Uprimne verim, ze ti co to prohlasuji, plati pravidelne odskodne potomkum tech obeti,cimz nezustavaji u prazdnych proklamaci a slov, ale uprimne lituji cinu svych prarodicu, kteri byli vrahy, zlodeji a v jejich pripade, cert vi, cim jeste

3 0
možnosti

jarinka

9. 1. 2012 19:59
Ano, paní Šimonová,

téměř vždy v dějinách vládnoucí elita potřebovala posilu. Na zkrocení ožebračovaného lidu, na svěcení svých válek. Faráři jezdili i s vojáky do válek, například s wehrmachtem. Teď prý je vytýkáno nám, Čechům, jak málo jsme zbožní. Já jen doufám, že budeme čím dál méně. KARMA a pozdravujte Ostravu. R^

1 0
možnosti

Martin Kavka

9. 1. 2012 20:20
Re: Ano, paní Šimonová,

Jo jo, pravda. Farari jezdili do valek I s britskou a americkou armadou. Aha, to byli uvedomeli farari. Oni totiz ti farari byli vzdy na bojisti, at pri obrane pred muslimy, nebo utokum na nich, stejne jako v tricetilete valce byli ve vojsku protestantu, jako katoliku. Dokonce a to je hruza, kdyz Nemci napadli Rusko a Stalin pet dni drzel pusu, byl to patriarcha moskevsky, ktery dodal silu ruskemu narodu. To si dovolil moc

1 0
možnosti

Martin Kavka

9. 1. 2012 18:18
Par otazek

Cirkev chce majetek. ? Bohuzel to neni pravda. Jedna se o majetek farnosti, cirkevnich skol, radum, spitalum. Ani katedrala nebyla majetek cirkve, ale Kapituly. Mimochodem katedrala je biskupsky kostel a nevim k cemu jsou ateistum kostely. Rika se cirkev chce majetek, prosim, aby mi nekdo rekl, kdo cirkev vlastni a na tom majetku bude profitovat?

A nejedna se I cirkev katolickou, ale o vsechny krestanske cirkve. Doporucuji si najit a precist clanek biskupa Ceskobratrske cirkve evangelicke Noela Rumla.

Takze, vy nechcete doprat majetek ani protestantum? Mnohy ziskali po roce 1918 od katoliku.

1 0
možnosti

Vrah

10. 1. 2012 13:16
Re: Par otazek

Drobná technická oprava – Joel (nikoli Noel) Ruml není biskup, nýbrž synodní senior, což je funkce, do níž jsou voleni faráři (pokud se nepletu tak na 6 let). Českobratrská církev evangelická nemá biskupské, nýbrž synodně-presbyterní zřízení, tudíž nemá biskupy.

0 0
možnosti

Martin Kavka

9. 1. 2012 18:06
Pani Simonova

Vsak si nechejte vse co patrilo cirkvim, vcetne tech kostelu zchatralych budov. Nechte si to. To, jak je oblecen papez a v cem je nase, nikoli Vase vec. A k te skromnosti a konzumu. Ma pravdu, dneska je chramem Tesco, Kaufland apod. A predstavte si, ze neco podobneho jako papez rekl I Ron Paul, stejne jako nedavno zesnuli exprezident Havel. Jinak papez mluvil k vericim, takze budte v klidu.

1 0
možnosti

turbosurf

9. 1. 2012 20:52
Re: Pani Simonova

Papežův novoroční projev poslouchá celý svět, takže by si měl dobře promyslet, jak celý svět osloví a získá nové ovečky. Krom toho po desetiletí platil stát církevní hodnostáře a udržoval jim kostely, platil jim energie a úklid i ostrahu, zatímco někteří faráři nechali i část majetku rozkrást buď blbostí, nebo i záměrně, někteří se podíleli na devastaci církevních památek. Kdo dnes rozdává církvi státní majetek, riskuje, že si to s ním v budoucnu občané vyřídí soudem. JŠ

0 0
možnosti

spv0023

9. 1. 2012 18:01
hladomory a války způsobeny církví

Většina utrpení, hladomoru, válek a uprchlíků je způsobena náboženstvím a církví, jejich příkazy množit se bezuzdně, aby bylo víc neschopných podřízených, kteří po přemnožení zničí vše okolo sebe.

Však církev licoměrně kňourá: "Nechť je pomoženo uprchlíkům. A pamatujte: antikoncepce je strašný hřích proti Bohu-Církvi, protože počty našich otroků by nenarůstaly! Jedno že budou trpět!"

Zdroje nedostačují vzrůstajícím počtům neschopných hlupáků, kteří poslouchají imámy a Vatikán, pálí a vypásají veškerý porost, takže vzniká poušť - hladomor - války - uprchlíci. Nábožní pak požadují abychom je živili a otročili na ně, protože něco máme, jelikož se řídíme rozumem. Přitom za jejich problémy mohou sami, jejich neschopnost a náboženské sklony. Jenom oni a Joska Racingr, který způsobil hladomory, války a uprchlíky.

http://www.spolpv.org/Preklad-prikazu-pulnocnich.php

9 0
možnosti

iacobau

9. 1. 2012 19:43
Re: hladomory a války způsobeny církví

Míra vaší nenávisti je nepřímo úměrná vašim vědomostem. Vaše pohádky jsou však populární, o tom není sporu.

1 0
možnosti

Nomen O

9. 1. 2012 17:07
Každý jsme jiný.......

Vás to možná nezajímá, ale některé lidi to zajímá, proto buďtě tolerantní a zanechte nenávisti a závisti.

Přeji hezký večer.

0 0
možnosti

oldiess

9. 1. 2012 17:12
Re: Každý jsme jiný.......

a co jako paní Šimonová podle Vás závidí - sukno a sandály?;-D

1 0
možnosti

spv0033

9. 1. 2012 16:56
Překlad slova božího = Ratzingerova, zvoleného neomylným.

"odhodit falešné jistoty liberálního myšlení" - kněz přiznává že svoboda myšlení je protiklad náboženství. Velekněz přiznává že svoboda lidského ducha, a z něj vyplývající občanství, jsou protikladem náboženství a církevní vlády nad ovcemi, totality.

"..odhodit intelektuální pýchu" . Lidé řídící se rozumem jsou pyšní na zajištění přebytků potravin. Oproti hladomorům náboženské totality, jak vládla 1000 let.

Lidé řídící se rozumem jsou pyšní na lékařskou péči, která protáhla lidský život na trojnásobek. Každý člověk dostal dva životy navíc, od vědců řídících se intelektem, rozumem a skutečností. Proti kterým dští síru kněžouři, kteří zakrátili život na pouhých 25 let: být po církevním tak jste mrtví.

Lidé řídící se rozumem jsou pyšní na stavbu miliard pevných domů, tepláren, elektráren, vodovodů. Oproti chatrčím, špíně a zimě církevní diktatury. Vatikán nabízí diktát jediné knihy, lživé sliby záhrobního "života" a úspěchy inkvizice.

http://www.spolpv.org/Preklad-prikazu-pulnocnich.php

15 0
možnosti

iacobau

9. 1. 2012 17:00
Re: Překlad slova božího = Ratzingerova, zvoleného neomylným.

Dělá mi potíž to číst, ale zaznamenávám tam jasné pomatenosti už na začátku. Přátelé militantní ateisté, podívejte se, kam až to může dojít. Vezměte si tyto texty včas za odstrašující příklad!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS