Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

David Stránský

3. 1. 2012 19:11
Vážená paní Šimonová

Čtu velmi často váš blog a většinou s vámi souhlasím, ale tentokrát se musím zastat pana ministra Drábka v odmítnutí vyšších daní pro bohaté.

Předpokládám, že je tím myšlena daň z příjmu fyzických osob. V tom případě se tato daň netýká ani tak podnikatelů, jako spíše "zaměstnanců", protože opravdu málokterý podnikatel přiznává osobní vysoké příjmy. U velmi dobře placených zaměstnanců, kteří nemají možnost jakýchkoliv odpisů ze základu daně, bych se tedy já opravdu obával, že budou zvažovat i (byť pouze formální) změnu trvalého bydliště v rámci EU do daňově přívětivější země. Nemusím připomínat, že v tu chvíli nebudou platit daně u nás.

Přikláněl bych se spíše k opatření, které by eliminovalo tzv. daňové optimalizace, resp. vyhýbání se placení daní a to ať už pomocí nesmyslných odpisů nebo obchodních transakcí.

Šťastný nový rok.

DS

0 0
možnosti

turbosurf

3. 1. 2012 19:36
Re: Vážená paní Šimonová

To vyhýbání se daní a využívání optimalizace, kličkování ve spleti všemožných nesmyslných odpisů, to je také zralé k diskuzi a odmítnutí, to máte pravdu. Ale praxe v zahraničí je taková, že bohatí platí daně jako mourovatí, oni ale také více využívají toho, co stát z těch daní buduje, na příklad dálnice, to si přiznejme. Téma odstupňování daní je ale všude diskutované s drápanci na hrudi oponentů, to si také přiznejme :-) JInak daně bolí všechny, co naděláme. Dík za názor. JŠ

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.