Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mirais

4. 1. 2012 16:23
Nelze danit bohaté vyšší daní, neboť by mohli emigrovat

podobně by se dalo říct - Nelze brát peníze chudým a nemocným, mohli by se stát bezdomovci, či zemřít neb nebudou mít na lékařskou péči.

0 0
možnosti

Host8

4. 1. 2012 10:29
Zaměstnanci nad 100 tis. měsičně

budou odvádět státu o 2.800 Kč  méně a na reformě vydělají.

0 0
možnosti

David Stránský

3. 1. 2012 19:11
Vážená paní Šimonová

Čtu velmi často váš blog a většinou s vámi souhlasím, ale tentokrát se musím zastat pana ministra Drábka v odmítnutí vyšších daní pro bohaté.

Předpokládám, že je tím myšlena daň z příjmu fyzických osob. V tom případě se tato daň netýká ani tak podnikatelů, jako spíše "zaměstnanců", protože opravdu málokterý podnikatel přiznává osobní vysoké příjmy. U velmi dobře placených zaměstnanců, kteří nemají možnost jakýchkoliv odpisů ze základu daně, bych se tedy já opravdu obával, že budou zvažovat i (byť pouze formální) změnu trvalého bydliště v rámci EU do daňově přívětivější země. Nemusím připomínat, že v tu chvíli nebudou platit daně u nás.

Přikláněl bych se spíše k opatření, které by eliminovalo tzv. daňové optimalizace, resp. vyhýbání se placení daní a to ať už pomocí nesmyslných odpisů nebo obchodních transakcí.

Šťastný nový rok.

DS

0 0
možnosti

turbosurf

3. 1. 2012 19:36
Re: Vážená paní Šimonová

To vyhýbání se daní a využívání optimalizace, kličkování ve spleti všemožných nesmyslných odpisů, to je také zralé k diskuzi a odmítnutí, to máte pravdu. Ale praxe v zahraničí je taková, že bohatí platí daně jako mourovatí, oni ale také více využívají toho, co stát z těch daní buduje, na příklad dálnice, to si přiznejme. Téma odstupňování daní je ale všude diskutované s drápanci na hrudi oponentů, to si také přiznejme :-) JInak daně bolí všechny, co naděláme. Dík za názor. JŠ

0 0
možnosti

bakules2

3. 1. 2012 17:18
to že je 81% proti

znamená že reformy se daří.Reforma neni od toho aby se lidem dařilo lépe ale pokud možno aby nebylo hůř.

0 0
možnosti

silný kuřák

3. 1. 2012 17:33
Re: to že je 81% proti

Vážený národohospodáři. Co je to za řeč? kde jsou ta prorůstová opatření, jimiž se všechny vlády zaštiťovaly? A najednou takové poraženecké řeči......Budete asi věci znalý, tak jistě máte recept, jak naši reformátoři budou umazávat ten státní dluh? Zatím s bídou splácejí úroky a ten dluh navyšují. A v nejbližším období to nehodlají řešit....Tak co s tím?

0 0
možnosti

jrc

3. 1. 2012 16:03
Milá dámo,

to je velmi kvalitní překlad toho,

co se z ministra Drábka vysypalo v Hyde parku.

Hodnocení: Ubohost a zaslepenost.

Karma!

1 0
možnosti

M61

3. 1. 2012 12:10
Dámo,

ke sbírání odpadků a vyškubávání trávy nikdo nikoho nenutí. Prostě se rozhodněte, jestli chcete, aby se o vás stát staral, a jděte sbírat odpadky, pokud vás tam stát nejdříve po roce nezaměstnanosti pošle, a nebo se na stát vykašlete, a on se vykašle na vás.

Vy se zde rozčilujete nad výší poplatku za výběr z bankomatu, nad náklady na cestu na Czech Point, ale jaksi zapomínáte na to, že jsou to náklady placené z dávek a podmínky stanovené na jejich výplatu a nikoli osobní peníze či úspory lidí, kterých se to týká.

0 0
možnosti

turbosurf

3. 1. 2012 12:28
Re: Dámo,

40 Kč zaplatí příjemce sociálních dávek prostřednictvím bankomatu, který by jinak dávky dostal na poště bez poplatku. Jinak píšu o vytvoření pracovní pozice třeba na úpravy travin na chodnících, ne o tom, že to někdo chce či nechce dělat. Chci práci, tak za ni zaplatím. Kdyby tato pracovní místa byla, pak by na nich byli ti, co jsou v evidenci na pracáku. Jste demagog, nebo vám za tu snad nahranou projevenou zabedněnost někdo platí? JŠ

3 0
možnosti

roztomilyclovek

3. 1. 2012 10:53
Drábek...

je to sociopat... jeho závěry jsou naprosto šílené, tvrdí že chce ušetřit, ale dělá pravý opak, všechno odnesou ti nejpotřebnější....

5 0
možnosti

viet

3. 1. 2012 9:59
Paměť

Zkuste si zapamatovat: Toto stvoření jste si zvolili!!!8-o

4 0
možnosti

3lipy

3. 1. 2012 12:20
Re: Paměť

Ano zvolili ho a budou je volit znovu. Tak ať se alespoň zamyslí nad tím, proč jsme v takovém srabu ...

0 0
možnosti

stedrik

3. 1. 2012 9:20
co to je? postižených nezaměstnaností?

to je ta známá nemoc, ručičky dozadu?;-D

0 0
možnosti

pedr64

3. 1. 2012 9:23
Re: co to je? postižených nezaměstnaností?

vrať se na zem, nežije každý v Praze a jsou regiony, kde je to opravdu vážný problém

2 0
možnosti

Bogarová

3. 1. 2012 9:09
Nejsou jednoduchá řešení,

v otázce zaměstnanosti zvlášť. Určitě by ale bylo pro ekonomiku i pro dlouhodobě nezaměstnané výhodnější zrušit minimální mzdu než zavést nucené práce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.