Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

weirdowl

6. 12. 2011 12:50
|Přijde mi to odporné

Nečetla jsem původní zmiňovaný článek, ani neviděla video. Ale z toho, co jsem se dočetla tady, docházím k závěru, že se zřejmě opravdu nejedná o sadismus, ale o nechutnost, nevkusnost. Ano, když si had uloví jakékoliv zvíře ve volné přírodě a někdo to nafilmuje jako dokument do přírodopisného filmu, nemohu nic namítat. Tak to v přírodě prostě chodí. Ovšem pusinkovat se s domácím mazlíčkem, který vám důvěřuje a potom ho předhodit jinému domácímu mazlíčkovi, to mi přijde hnusné. A to asi v tolika lidech vzbudilo odpor. Co nutí tyto lidi zveřejňovat tato videa na netu?

Jinak má autorka samozřejmě - a bohužel - pravdu, když píše o živoření zvířat a  o  krutém zacházení s nimi na jatkách, velkochovecha atd....;-€

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

6. 12. 2011 14:31
Re: |Přijde mi to odporné

Nechutné - to spíše. Také jsem se musela vyrovnat s tím, když v dokumentech komenotvali, proč nepomohou slůněti nebo tygříkovi, když by stačilo tak málo. Prý příroda si nepřeje, tak člověk nesmí zasahovat. Ale opusinkovat kotě a strčit ho na smrt bych také nedokázala. Někdo v diskuzi napsal, že jsou lidé, co koťata topí, což je horší. A je. JŠ

0 0
možnosti

Modrý a zelený blesk

5. 12. 2011 11:41
Hm,

ten článek na novinkách - jeho hysterický tón a řada gramatických chyb vypovídají o "cost cutting" v českých médiích...

0 0
možnosti

Bobrufka

5. 12. 2011 10:58
Moje snacha má už několik roků červenou užovku,

dává jí žáby a myši, ale kotě...na to už se koukáme jinak, je to přece domácí mazlíček. Mám pocit, že ten, kdo to udělal a hlavně natočil na video je trochu ujetý.

2 0
možnosti

Kyros

5. 12. 2011 11:29
Re: Moje snacha má už několik roků červenou užovku,

no ono je rozdíl krmit hada, který má max. 1,5 metru a hada který má běžně metry 3. Ona by ta užovka červená to kotě možná zabila ale nepozřela.

0 0
možnosti

stepulka

5. 12. 2011 9:12
Před časem byl v médiích popotahován německý učitel

který dětem ukázal zabití králíka. Tak, jak se to běžně dělá, než ho připravíte na smetaně nebo v jiné úpravě.

Děti a někteří rodiče a poté veřejnost byli pohoršeni. Přitom pohoršeni by měli být z toho, že jsou městské děti odtržené od reálného života a myslí si, že to balené maso v supermarketech asi roste na stromech...

2 0
možnosti

jendazmoravy

5. 12. 2011 9:28
Prostě lidé se vzdalují od přirozenosti

"Moderní" městský člověk prostě nechce vidět realitu, jeho zajímají jen tuny kečupu v podřadných filmech. A bohužel dost novinářů jede v tom oblbování též. Křesťanová je nádherný příklad. A nejen ona, i naši eurohujeři zakazující domácí porážky. Prostě všichni v mi nulosti to dělali špatně.

0 0
možnosti

Kyros

5. 12. 2011 9:06
Správný a

uvědomělý had přejde na vegetariánskou stravu. !!

1 0
možnosti

ladyevil_cz

5. 12. 2011 8:44
Tak nějak si myslím...

...že v místech, kde se vyskytuji já, není běžné krmit hada koťátky nebo třeba štěňátky...

4 0
možnosti

J.K.S

5. 12. 2011 8:50
Re: Tak nějak si myslím...

Pro hodně lidí je přirozené přebytečná koťátka topit nebo jinak usmrtit. To mi připadá lepší, když se jimi nakrmí had, aby neuhynul. (Sama bych doma nechovala živočicha, kterého je třeba živit tvory, které mám ráda. )

2 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.