Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

15. 3. 2011 18:04
Jano, myslíte to vážně?

Především váš návrh, aby stát hradil občanům veškeré škody napáchané krádežemi mne docela pobavil. Patrně vůbec netušíte, že stát má pouze peníze, které mu dáváme my ze svých daní. Museli bychom tedy státu dávat my všichni více peněz, aby je on mohl vracet okradeným. Taková prazvláštní státní krádežová pojišťovna, kdy se socialisticky budeme všichni skládat na jiné. A zrušíme patrně logicky dnešní pojišťovny k tomu určené. Mimochodem, jen tak na okraj - já chápu, že vy jste v životě nikomu nic neukradla, ale návrh střílet kvůli takovému prohřešku většinu nás ostatních provinilců (včetne mně, který kdysi ukradl strejdovi flašku vodky) by křehká dáma narozdíl od drsných harakiri Japonců (viz nejpopulárnější blog současnosti) možná fakt neměla. :-)

0 0
možnosti
MC

greybeard-

15. 3. 2011 2:57
Nutná obrana - § 29 tr.zákoníku

 

 NUTNÁ OBRANA dle § 29 tr.zákoníku: "čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku." 

 Toto je jen krátký výňatek ze zákona. Chápu rozhořčení a pohnutky p.Bašty, ale zákon o nutné obraně je jasný. V tomto případě jasné vybočení z mezí zákona. Nešlo o útok přímo hrozící, ani trvající. Pachatelé byli na útěku a tak p.Bašta svým zkratovým jednáním porušil zákon. Vím, je to tvrdé, ale taková je skutečnost. Kdyby p.Bašta pachatele přistihl při činu a všechny postřílel, pravděpodobně by se v následném soudním jednání dokázal obhájit, protože mrtvý pachatel nemluví a mohl tvrdit, že se ho pachatelé chystali fyzicky napadnout, opak mu těžko někdo dokáže.

0 0
možnosti

turbosurf

11. 3. 2011 11:56
To Pavel57

Dík za věcné poznámky a ochotu věcně diskutovat i s ignoranty. Takových, jako jste Vy, člověk moc nepotká. jana Šimonová

0 0
možnosti
S

strangespot

10. 3. 2011 11:13
Na druhou stranu stačí málo

Zde je návod pro pana Baštu:

Jaké zdravotní neduhy přesně Radka Leopolda trápí? "Muž je

psychiatricky léčen a pouhé pomyšlení na to, že by se měl vrátit do

vězení, v něm vyvolává naprosto nepříznivé pocity a hroutí se z toho,"

ocitovala odůvodnění mluvčí.Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/odsouzene-z-miliardoveho-kseftu-s-akciemi-drzi-venku-dusevni-nemoc-1p1-/jihlava-zpravy.asp?c=A110308_1544836_jihlava-zpravy_dmk

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

10. 3. 2011 7:21
Na ten případ střílejícího manažera si moc dobře pamatuji

Byl to šéf Telecomu a měl takové slovenské jméno. Ovšem, on nestřílel na osoby. ale buď do auta nebo někam mimo ně. Takže pokus o vraždu asi stěží, ale jistěže měl být za neoprávněné použití zbraně potrestán. Kdyby to nebylo v lese, tak by se dalo uvažovat o obecném ohrožení.

0 0
možnosti

DanC

9. 3. 2011 19:34
Je to bída...

... už se těším na to, co budou soudci říkat, až někdo zopakuje švédské tažení za třicetileté války.

Budeme ho holt muset zabít dřív, než začne s lupem po drancování utíkat. Pak už nesmíme.

0 0
možnosti

Mablung

9. 3. 2011 17:43
nepochopeni

Zase jeden co nepochopil a jeste se s tim ma potrebu chlubit.

Pravo na sebeobranu zasazeno neni. Klidne si zlodeje rozstrilejte, rozcvrte,  polejte kyselinou a nebo mu nabidnete kafe. To je na Vas, to tento soud neresil. Ale jakmile se prestanete citit ohrozena, musite kyselinu schovat do police, pistoli zpatky do skrine, ... a samozrejme zavolat policii, ci, pokud se na to citite, pachatele sama zadrzet. Policii to v nekterych medialne znamych pripadech muze trvat dele nez dorazi, ale v obvyklych pripadech o kterych se nepise dokaze byt zatracene rychla

Toto opatreni, ze i zlodej ma sva prava, vychazi z nekolika zasad. 1) i zlodej ma pravo na zivot (ja bych byl pro tri a dost, ale to je jina vec) 2) Zabiti neni normalni, ani strelba po ostatnich. Povoleni zabijeni by mohlo mit fatalni dusledky pro moralku obyvatel 3) Zabitim seberete (domnelemu) zlodeji pravo na obhajobu 4) Kazdy vyvadime pitomosti a i ja byl v situacich kdy bych dle vaseho uvazovani mel schytat kulku do hlavy

0 0
možnosti
PV

pavsson

9. 3. 2011 18:26
Re: nepochopeni

Víceméně souhlasím. Zvláště s tou poslední větou. Nedávno jsme se schovali před bouřkou na plovárně. Přelezli jsme plot, nic jsme přitom nepoškodili, nic neukradli. Místní bonzačka na nás zavolala městskou policii, my se snažili utéct. Podle názoru většiny diskutujících nás měla policie všechny postřílet. Problém je v tom, že tragická zkušenost s fungováním policie a soudců a stále větší drzost zlodějů a lupičů nás vede ke stále přímočařejším závěrům.

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

9. 3. 2011 17:36
jak nám říkali na vojně na stráži:

když střílíš, zabij. Všechny. Jinak máš polízanici.

0 0
možnosti
KS

sebr

10. 3. 2011 13:42
Re: jak nám říkali na vojně na stráži:

Přesně na tuhle poučku jsem myslel, když jsem četl rozhodnutí NS!!! Vzpomínám si, že nám ještě mjr. Galaš říkal dovětek, že mrtvý nemůže mluvit. A šmitec. Moc bych si přál, aby soudcům na NS nějaký zloděj vybral peněženku, nebo okradl v šalině jejich ženu (jako moji už cigáni 3x), nebo ještě lépe, aby jim vykradli byty jak v Brně (ty služební), tak i v Praze (ty vlastní) do mrtě!!!! Možná, že by se přece jenom rozčertili a začali jednat v afektu. Nebo by si vzpomněli na svůj judikát, zalezli do kouta a nechali se svojí ženou profackovat, aby procitli ze soudcovského snu a prozřeli!!!

0 0
možnosti
JZK

Leva

9. 3. 2011 16:24
Panu soudci

Panu soudci přeji, aby ho v brzké době navštívil zloděj, vybral mu v bytě všechny cennosti a jsa přistižen, aby před jeho očima znásilnil manželku a případně, nebude-li atraktivní, tak dceru. Doufám, že z lásky k lumpům, nebude pan soudce (snad ZČU) lotrovi do znásilňování kecat, ono by to nebylo pro násilíka příjemné. Doufám, že to bude brzy, pane vrchní soudče!

0 0
možnosti
P

pepako

9. 3. 2011 17:13
Re: Panu soudci

Naprosto souhlasím, až to zažije, tak změní náhled - přeji z plna srdce . . .

0 0
možnosti
D

dampfer

9. 3. 2011 15:43
Samozřejmě

nic proti těm, kteří brání zloděje před zraněním nebo smrtí zastřelením, jsou-li, nedejbože chyceni při činu, . Plně chápu jejich humánnost a pevně jim držím palce. Jenom je prosím, aby se sestěhovali do jednoho třeba největšího kraje, event. asi budou potřeba min už i dva, a užívali si multikulti pravdolásku a nefalšovanou humanitu s těmito hodnými a bezbrannými šibaly.

0 0
možnosti
OM

oldu

9. 3. 2011 15:45
Re: Samozřejmě

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.