Diskuse

Fenomén blog

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bondy_

16. 1. 2011 13:41
Autorce

Prý Vás vyhodily adminky z Blogu Lidovek - předpokládám, že to bylo za Váš článek, kde jste rozebírala důvody skomírání lidovkového blogu - nebo se mýlím? Oznámily Vám ty dámy nějaký důvod nebo jste letěla na hodinu? Jak je možné, že třeba ctihodný pan hejna vůbec nemusel stáhnou článek o smrdutých starých kobylách (rozuměj o panu Kobylkovi) a vesele si dál VIPuje a uráží diskutéry, zatímco první negativní zmínka o adminkách je v diskuzi okamžitě smazaná - v tomto světle jste si pojmenováním některých negativních věcí opravdu dovolila přespříliš ..

Musím říci, že mě jejich praktiky (hlavně nadržování skupince vyvolených) už dlouho leží v žaludku, a toto byla myslím poslední kapka, která rozhodla, že pokušení kliknout si na lidovky příště odolám.

0 0
možnosti

kdo toho více nakecá

16. 1. 2011 15:58
Re: Autorce

Já jsem si ještě omočila zobák v diskuzi bloggerů poté, co adminky svedly dost blbý dialog s jedním bloggerem opět na téma úrovně blogu. Napsala jsem, že to by mělo být povinnou četbou pro budoucí potenciální zájemce o založení blogu, protože pak by žádní nebyli a sebou vyvolených pět VIPů by nemuselo konkurenci vypuzovat intrikařením. Adminka mi celkem okamžitě smázla blog a napsala mi, že švindluji s klikáním na čtenost, protože se četlo - ne z mojí IP adresy, ale z mojí brány, kde je skupina lidí, vícekrát, a to dokonce v celkovém počtu se všemi diskutéry a ostatními klikajícími 353 krát o papežovi a 2000 krát o blogování na lidovkách (tam bylo těměř 80 diskuzních příspěvků, samozřejmě nejen mých, a 18 hlasů, jeden můj, zybtek jiné).

0 0
možnosti

Miflonides

13. 1. 2011 16:01
Pojďme o blogování diskutovat

K příspěvku.

Za prvé. Spolehlivý ventil pro adrenalin? V jistých případech nesporně - lepší se vypsat než porážet popelnice. Ale jsou i takové blogy, na některých jde o více či méně utajované výzvy k násilí.

Za druhé. Větší zisky serverů? Jenže jde o zboží, které je "zdarma" (slůvko zboží používám, účelově jen ve vztahu k tomuto odstavci). Vzniká převis nabídky nad poptávkou. (Zatím si nedovedu vybrat co vlastně číst a koho číst. Desítky příspěvků denně? Na to nemám ani čas, ani energii. A hlavně ne chuť ani vůli).

Za třetí. říká se, že básně jiných čtou JEN básníci. Blogy čtou HLAVNĚ jiní blogeři, nebo ne? A vzniká jakási "nákaza". Pokud není čtenář silnou osobností se silnými vlastními názory, přikloní se ke stejně smýšlejícím, aniž by se nějak zvlášť musel snažit o vlastní přidanou hodnotu. Vzniká tak bezobsažná a falešná shoda nad obecnými hesly.

Za čtvrté. Profíkové si určitý obrázek o veřejném mínění mohou utvořit - to ale musí denně přežvýkat tuny blogů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.