Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šerlok Homeless

5. 1. 2011 20:27
PŘEDEVŠÍM ...

Ad: Dále mějte na paměti, že žádná banka nikdy a zásadně neoslovuje své klienty prostřednictvím e-mailu s žádostí o poskytnutí jakýchkoli citlivých dat umožňující přístup k účtu. Vše včetně PINu vám přijde poštou do vlastních rukou nebo vám to předá úředník v bance do vlastních rukou.

Ne "Dále", ale "PŘEDEVŠÍM". Pokud takový e-mail dostanete, nic nepokazíte tím, že jej budete považovat za phishing. Občas dostávám e-mail, který mne oslovuje jako klienta banky, jejímž klientem nejsem. Pokud bych přece jen dostal e-mail tvářící se jako by byl od mé banky, který by mne žádal o přihlašovací údaje (případně odkazoval na srtánky s takovým formulářem), budu to považovat za phishing. Nemůžu nic pokazit ani v případě, že se spletu: Pokud by to phishing nebyl, tak bych od banky posílající takové e-maily odešel a o nic bych nepřišel.

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

5. 1. 2011 11:08
ono nejde jen o mail ke smazání

Spíše tady jde o přesměrování na falešný přihlašovací formulář, který se tváří jako pravý, ale nezafunguje jako přihlašovací, nýbrž jako phishingový. JŠ

0 0
možnosti

petrph

5. 1. 2011 11:35
Re: ono nejde jen o mail ke smazání

Je to tak.V článku uvedený postřeh je rozhodně užitečný. Nicméně naše banky opakovaně upozorňují své klienty, že ony jim nikdy a za žádných okolností neposílají maily, ve kterých by je žádaly o vstup na nějakou stránku, o zadání přihlašovacích údajů, a podobně.

Čili, zásadní pravidlo je, žádnému odkazu z e-mailu nedůvěřovat, na žádný web z mailu nepřecházet, žádné údaje nezadávat. Pokud by jste měli nějaké pochybnosti, zvedněte telefon a do té banky si zavolejte.(Pochopitelně nikoliv na číslo uvedené v mailu)...

0 0
možnosti

nebolševik

5. 1. 2011 10:20
a víte, co je úplně nejlepší?

všechny takové dotazy, nabídky a podobně prostě rovnou mazat. Určitě o nic nejpřijdete.

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.