Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kosciuszko

25. 12. 2010 19:08
Vážená autorko

Scénař bude naprosto jiný.Odejde 200 lékářů, bohužel každý další rok bude odcházet asi polovina absolventů, od roku 2012 bude v EU platit zákaz přesčasů

i pro lékaře.Neodejdou jen neschopní nebo ti, co mají rodiny.Jaký je na to lék ?Zvýšit spoluúčast pacientů, snížit dostupnost zdravotní péče a zrušit 30% špitálů , jedině pak klesne návštěvnost ordinací a očet lékářů stačí. Díky za váš článek, více takových, alespoń mladí pochopí, s kým budou mít v banánistánu čest a co mohou čekat od "veřejnosti".

0 0
možnosti
S

sorki

25. 12. 2010 21:49
Re: Vážená autorko

..je naprosto nepodstatné, kolik lékařů odejde. Vždycky to budou jen ti opravdu dobří, jazykově vybavení a odvážnější (jak tomu už léta je). Přejme jim to, protože se v cizině něco naučí (také brát pacienta jako zákazníka a ne jako rukojmí Kubka, Ratha..). A s chutí teď budu pokračovat ve vašich prognózách: po zrušení přesčasů ve STÁTNÍCH institucích tyto nepřežijí. SOUKROMÉ pak tlakem konkurence zlepší organizaci a nabídku POŽADOVANÝCH služeb. Pochopitelně násobně zvýší odměny NEJLEPŠÍCH odborníků. A POZOR: stejně jako se nyní nikdo neptá v soukromé sféře, zda danou poptávku uspokojí za 4 nebo 16 hodin, nebude se nikdo ptát ani těchto lékařských odborníků. A světe div, tohle i u nás na soukromých klinikách dávno platí. Jen někteří se ještě neprobudili ze socialistického snu.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 12. 2010 23:17
Re: Vážená autorko

Ano - to je možný vývoj. !!

V soukromém špitálu se dnes doktor už ani na minutu nezastaví - to si někteří doktoři a sestry z fakultních nemocnic nedovedou ani ten cvrkot představit. !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.