Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

22. 11. 2010 21:39
Odborář

Ano přiznávám se jsem členem odborů a myslím si že odbory jsou potřebné a zaměstnanci například v hypermarketech by ochranu potřebovali.Ale nechápu dost dobře vedení odborů,že se zasazuje právě o státní zaměstnance,kteří mají velice dobré platy i pracovní podmínky.Na pracovníky soukromých firem,kde jsou poměry podatatně tvrdší se jaksi zapomíná.

0 0
možnosti

zajicek8

15. 11. 2010 5:22
Dokonalost

Nick OskarPokorný (dle příspěvků soudím, že placený funkcionář odborů) konečně díky obhajobě odborů odhalil pravdu otázkou " Takže připouštíte, že určitá skupina nemá právo na politickou reprezentaci?";-D

Ano, odbory už nejsou odbory, ale politická reprezentace. A  v tom je ten  zakopaný pes. Nikdo je nevolil, žádný politický program nemjí, přesto se do politiky cpou.

0 0
možnosti

MiroTR

15. 11. 2010 9:04
Re: Dokonalost

Přesně tak.  A docela by mne zajímalo například to, za co bojují školské odbory, když v nich je necelých 5% kantorů a ti navíc ani stávkovat nechtějí ?   (Proč také, když se jich údajně ani snižování platu netýká)

0 0
možnosti

benito.juarez

14. 11. 2010 20:07
Typické bláboly někoho,

kdo byl povětšinou placen ve státním sektoru.

0 0
možnosti

zpetak

14. 11. 2010 20:01
Jo, pani jeste dodatecek.

Prectete si neco o historii odboru. V devatenactem stoleti jen statecnosti lidi, kteri se nebali jako Vy, jste dnes tam kde jste.Zvlast jako zena. Co Vy dnes delate pro lepsi budoucnost v Ceske republice? Vubec nic pani.Jen tlachate na blogach, pisete jaky jste clovek spravedlivy, jak se rozcilujete nad lumparnama a zatim jste ty lumparny v poslednich dvaceti letech podporovala.

0 0
možnosti

zpetak

14. 11. 2010 19:51
Pani, pani.

Synator mi dal odkaz na Vas podobny clanek na Lidovkach. Mam dotaz. Vite, kde vubec zijete? Zijete v Ceske republice, kde mate velkou hromadu hnoje na dvore a maly , jeste spatne obdelavany, trh prace. Maly trh prace, jeste mensi moznost stehovat se za praci. tak u Vas v Cechach vznika trh s otroky. A  kazdy otrok ( i za doby Rima) hleda podporu.A podpora jsou odbory. Aby clovek cloveku nebyl otrokarem potrebuje u Vas odbory. Soudni moc je obycejnemu ceskemu clovickovi na prd. No a do toho prijdete Vy svym clankem.Pusobi komicky.Vy asi sedite nekde pekne v teploucku...nejste novinarkou nejakeho provladniho platku?

0 0
možnosti

MiroTR

15. 11. 2010 9:02
Re: Pani, pani.

A jak mi tedy vysvětlíte, proč právě odbory proti tomu "malému a ještě špatně obdělávanému trhu práce"  tak bojují ?

0 0
možnosti

certik_bertik

14. 11. 2010 19:02
popravdě

proč autorka píše o něčem o čem nemá ponětí. Když se celý život poflakovala po fakultách a podobných vědecko-výzkumných institucích, o nichž je známo že v Česku stejně dělají pendrek a nikdy neviděla život jak je to venku

0 0
možnosti

sampis

14. 11. 2010 19:26
Re: popravdě

Protože největší pravičáci jsou ti, kterým ještě nikdo nešlápl na kuří oko.

0 0
možnosti

petrph

14. 11. 2010 17:15
skutečně jsme závislí na odborech

protože většina nabízených odpovědí b c je možná pouze za těchto předpokladů

1) Na pracovním trhu je dostatek lukrativních a dobře placených volných míst, kam mohu dle potřeby rychle přejít.

2) Buď ještě nemám rodinu, nebo předpokládám, že jí nebude vadit když se prostě sebereme a pro novou práci se přestěhujeme třeba o 100,200 kilometrů dál, tam si lehce zakoupíme nový dům či byt, najdeme i pro ostatní členy rodiny odpovídající práci, školy, rychle si najdeme nové známé, zapadneme do společnosti..

Pochopitelně, pokud už jsem třeba ve starším věku, dělám vysoce kvalifikovanou práci, pracuji dlouhodobě na své kariéře, musím se starat o svou rodinu, tak si asi řeknu že tím že šlehnu výpovědí to asi nevyřeším a spíš se spolehnu na odbory aby bojovaly za to abych za poctivou práci dostal poctivou odměnu..

0 0
možnosti

sampis

14. 11. 2010 17:16
Re: skutečně jsme závislí na odborech

Ještě přidejte hypotéku. Ta mění mnohé.

0 0
možnosti

sampis

14. 11. 2010 16:50
Máte tam dvě drobné nepřesnosti.

Tvrdíte, že "stále méně občanů chápe pohnutky odborářských demonstrací". Proto se jich účastní čím dál více občanů? A druhá, trestuhodná nepřesnost, je přijmutí liberalistického bludu o volném trhu práce. Představme si takový fiktivní pracovníní rozhovor:

potencionální zaměstnavatel: Máte výborné předpoklady, proč jste opustil předešlou práci, propustili vás?

potenciální zaměsnanec:Ne, odešel jsem, protože jsem chtěl vyžší plat a také se mi nelíbili pracovní vztahy.

potoncionální zaměstnavatel: Aha. No tak naschledanou. Tedy lépe řečeno sbohem.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

14. 11. 2010 16:55
Re: Máte tam dvě drobné nepřesnosti.

tu posledni vetu bych opravil nasledovne - zamestnavatel: "hmmm, tak vyssi plat ... nu dobra, co jste schopen za ten vyssi plat nabidnout ? jo ze dokazete firme usporit x procent nakladu na logistiku / reklamu / material / cokoliv jineho ? v tom pripade je me cti vas privitat v nasem kolektivu, kdy muzete nastoupit ?"

0 0
možnosti

Mumrli (monokulturní)

14. 11. 2010 16:32
Vtipny je,

ze mama pracuje ve statnim (fakt pracuje, ty znacky do zlata a stribra za ni nikdo neudela) a kdyz by ji nekdo navrhl at vstoupi do odboru, nejspis by dostal ranu ze by mu usi slezly na jednu stranu hlavy.

Odborari u nich na puncovnim urade se vyznacuji tim, ze by jen tlachali, sedeli na netu a bili se za svoje prava.

Uz nastesti striha metr do duchodu, i kdyz je presvedcovana ze by tam mela zustat jako tzv. prduch, protoze z tech asi 25 lidi co se tam flaka nejsou schopni najit nahradu ktera by nezmrvila na co sahne.

A TOHLE jde demonstrovat :-/

0 0
možnosti

OskarPokorny

14. 11. 2010 16:45
Re: Vtipny je,

Takže tím chce říct, ze puncovních úřade pracuje jeden člověk a dalcích 25 je tam nepracujíc odborový bossové? tak to nedoufáte, že tomu uvěříme? Například ve většině nemocnic je předseda závodní rady normální zaměstnanec co svoje odborářdské povinosti dělá ve volném čase a nad rámec praovních poviností. Jediná výhoda, kterou z toho má, že nemůže být propuštěn (což v příápadě toho že je to většinou nějaký klíčoví doktor , nebo vrchí sestra stejně nepřichází v úvahu).

0 0
možnosti

OskarPokorny

14. 11. 2010 16:31
Odbory

To je zase kolekce (s prominutí) žvástů. Většina lidí co tu píše o doborech nechápou historickou ani současnou funki odborů. Bez existence odborů nemůžeme mluvit o demokratické společnosti a víte proč? - Káždá zájmová skupina má nějaké združení, které za ní provádí lobbing. Majitelé podniků mají také svoje obchodní komory (v čr napříkadlad svaz podnikatelů)členství v nich je dobrovolné stejně jaiko v odborech. Lidé, kteří zpochybňují odbory tedy přiznávají, že jedna skupina má právo na to mít zájmovou skupnu a jiný nemají - což porošuje demokratické principi. Dále ke stávkám a demonstrací. Profesní svazi zastupující zaměstnavatele mají (logicky) málo členů a z toho důvodu nemůžou dělat veřejné nátlakové akce (bylo by smešné, kdby se 20 kravaťáků sešlo u Václava a s transparenty a píštalkami demosnstrovali. Zato mají k dispozici větší objem finančních prostředků a z toho důvodu je jejich foma lobbingu většinou formou skrytého nátlaku (někdy korupce) na politiky. Nebo třeba různých

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.