O MUDr. Rathovi a spol. řečeno diplomaticky, přeloženo do blogu

Diplomaticky: „David Rath se včera ve večerních hodinách stal obětí policejní šikany. Je to jednoznačně odplata za tvrdou opoziční práci, kdy policie pod vedením ministra (Jana) Kubiceho zneužívá svou pravomoc k zastrašování a likvidaci politických odpůrců. Policejní komando zadrželo Davida Ratha, takovýmto způsobem jej chce politicky zlikvidovat. David Rath nemá zájem zesměšňovat se vysvětlením, které by některými novináři mohlo být interpretováno jako výmluvy, proto zvažuje rezignaci ze všech svých funkcí tak, aby nepoškodil ČSSD před nastávajícími volbami. V okamžiku, kdy bude policií propuštěn, je připraven toto probrat s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou,“ uvedla mluvčí Berill Mascheková. (zdroj: http://www.novinky.cz/krimi/267569-david-rath-byl-protikorupcni-policii-zadrzen-primo-pri-cinu.html )

 

Překlad do blogu:

V posledních letech probíhají v celém světě souboje mafií, což se předkládá jako občanské nepokoje a nevýznamné vzpoury proti vládám. Ve skutečnosti jde o přeskupování sil a vyjasňování si pozic mezi mafiánskými rodinami.  Protože mafie působí nadnárodně, děje se totéž v různých barvách i napříč státy evropské unie. Ostatně za zrušení hranic bojovali titíž, a tak se to vrací těmtéž v téže podobě.

Ani ČR není výjimkou. I v ČR došlo k tomu, že mafiánské rodiny vycedily státní rozpočet, zabraly si pole působnosti a nyní jim nezbývá nic jiného, než jít navzájem po krku a šahat do kapes sobě navzájem. Šahat do kapes je literární hyperbola, ale v podstatě plivnutí do Svratky proti tomu, co to znamená v pojetí boje mafiánů a mafiánské finanční zdroje.

Žádná hlava mafiánské rodiny není hlavou samou o sobě. Je obklopena sítí, v níž operují nejen její přívrženci, ale i nespolehliví práskalové, případně dvojí agenti. Bez toho bychom se ostatně v souboji mafií nikam nedostali.

Jak je nad slunce jasnější, že není možno zbohatnout a napakovat si konta miliony, ba i miliardami poctivou prací za pár, třeba i dvacet let, tak je i nad slunce jasnější, že se vždy najde někdo, koho takové zbohatnutí zaujme a svému zaujetí podlehne natolik, že půjde po stopě věci na kloub. Ne proto, aby majetek vrátil lidu, ale proto, aby majetek shrábl sám. Proto spolu bojují rodiny mafií.

Nejde však jen o miliardy na kontě, ale hlavně jde o pole působnosti. Taková hodně zajímavá orná půda není pod hromadou kompostu u dědy na zahradě, i když i zemědělská půda může přihrát pěkný kšeft, ale jde o pole působnosti v energetice, komunikacích, farmacii, zdravotnictví, médiích, …

Tak se tedy stalo, že po útoku na skupinu kolem IZIP došlo na protiútok na skupinu, e které jede MUDr. Rath. Omluvme tedy v poslední době dost strhané rysy v obličeji ministra zdravotnictví, je z oboru, a tak tomu trošku rozumí, no – trošku, tak akorát, aby měl po náladě. I pro něj existuje jedna velká útěcha, a sice to, že není sám, kdo se má proč trápit.

On je asi poslední, kdo by věřil, že jde o štvanici na jednoho samolibého excelentního řečníka s obličejem manekýna a gesty šaška, momentálně poslance a ministrova profesního kolegu. Není sám, kdo věří, že tohle je jen začátek opravdového souboje, ve kterém opravdu půjde o opravdový vliv na farmacii, zdravotnictví, energetiku, komunikace, jaderný program, gamblerství, drogy, obchod s lidmi, byť jako s pracovní silou na půl směny zadarmo, v informačních technologiích, automobilovém průmyslu, sportu, potravinovém průmyslu, výstavbě silnic a dálnic, …

Nekonečný seznam, nekonečný souboj, střídání vůdců u kormidla také nekonečné, leč stále se opakující fakt, že do významných politických i ekonomických postů se hrabou příslušníci stejných rodin již po staletí.

 

Autor: Jana Šimonová | úterý 15.5.2012 11:08 | karma článku: 36,52 | přečteno: 2293x
  • Další články autora

Jana Šimonová

článek o ničem

25.5.2012 v 14:49 | Karma: 26,84

Jana Šimonová

Romové opět na koni

24.5.2012 v 18:12 | Karma: 38,60
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.