Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je nebezpečné dotýkat se lobbisty Janouška?

Únik odposlechů telefonátů dvojice Janoušek a Bém se stále vyšetřuje, a to takovým stylem, že BIS nemíní verifikovat to, co bylo zveřejněno. Tím BIS naznačuje, že jí nikdo nedokáže, že tyto odposlech unikly z jejího středu.

 

Tím také není jasné, zda BIS o odposleších věděla, a nevěděla-li, pan není jasné, co je posláním BIS. Asi ze svého středu vylupovat dobře zorientované výlupky do soukromého sektoru a podporovat u moci ty kliky, které určí lobbisti typu Janoušek.

Kdyby tyto odposlech pořídil někdo, byl by to tedy někdo, který chce lidem ukázat bez obalu, jak se dělá v ČR vysoká politika? Co o něm tedy ví BIS? Jak vlastně BIS pracuje, když zatlouká jak existenci takových odposlechů, tak fakt, že by snad o nich věděla, že by je pořídila, ale neumí se vyjádřit ani k tomu, zda věděla, kdo takové odposlechy pořizuje.

Buď je tak zvláštní samotné poslání i složení BIS, nebo i pro lidi z BIS platí, že je nebezpečné dotýkat se lobbisty Janouška. To není dobrá zpráva.

Pro koho ještě je nebezpečné dotýkat se lobbisty Janouška? Na příklad pro paní, co po útoku lobbisty Janouška jeho vozem skončila s těžkým úrazem v nemocnici. Také pro policisty, kteří se báli jej zadržet, nasadit mu pouta, odvézt na odběr krve, zadržení do vystřízlivění, sepsat protokol o nehodách a úprku z místa nehody a nedovolit dlouze telefonovat.

Lobbista Janoušek a jeho telefonáty jsou nedotknutelné také pro premiéra Petra Nečase. Ten se úterního jednání vyšetřovací komise raději nezúčastnil. Prý zapomněl hlavu v písku.

Také pro Pana Topolánka, i ten, ač pozván k jednání vyšetřovací komise, raději zůstal v závětří a nedostavil se. Prý to lze vysvětlit jeho arogancí.

Předseda vyšetřovací komise Richard Dolejš (ČSSD) se ohledně těchto odposlechů dotazoval ředitele BIS Langa, ale dozvěděl se jen tolik, že u elektronických dat jde vždy o komplikovanou věc – zřejmě i tehdy, nebyl-li v kauze namočen lobbista Janoušek a jeho figury, takticky rozestavěné na atraktivním hracím poli ČR.

Sdělení pana Langa, že vyšetřování nijak nezdržuje a vychází vstříc požadavkům státního zástupce, který nad ním má dozor, naznačuje, že ani ředitel Lang se raději nebude lobbisty Janouška dotýkat.

Podle Kristýny Kočí jedni mají policii a ti druzí mají justici. Měl by se jí někdo zeptat, kdo má BIS a jak to tedy bude se státním zastupitelstvím. My už si pak vydedukujeme, jestli paní Kočí také jede s lobbistou Janouškem, a z toho nám vypadne i tajenka, jak si na tom s lobbistou Janouškem stojí Bárta, když to znegujeme, tak i pan Kalousek

Ono už to sice leze samo na povrch, i bez něžné ručky Kristýny Kočí na záznamovém zařízení, ale bez ní to přece jen není tak zábavné a lidové. Tohle Langovo taktizování zbytečně zdržuje děj a brzdí spád.

Je docela možné, že mlčení kolem lobbisty Janouška spadá pod kodex omerta, ale tento kodex snad platí jen pro členy mafie. Ten snad nemusejí dodržovat čeští vysocí politici, současní i bývalí? Proč tedy nevypovídají, nepřicházejí na jednání, nevyjadřují se a dělají, jako by lobbistu Janouška viděli po prvé?

Události posledních dní ukazují, že je nebezpečné dotýkat se lobbisty Janouška. Nejen je, ale vždy bylo. Ke své smůle se ho vysocí politici dotkli přátelsky, partnersky, obchodně, … je přece jejich nejvýznamnějším lobbistou. Nebo je to opačně – oni se stali jeho politiky a figurami, kterými obsazoval hrací políčka ve hře o ekonomiku, finance, domácí i zahraniční politiku ČR?

Autor: Jana Šimonová | středa 25.4.2012 15:12 | karma článku: 34,27 | přečteno: 1486x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.