Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hledá se ten, kdo ovládá Kristýnu Kočí

Možná si ještě někteří vzpomenou na hlášky Kristýny Kočí o tom, že oni mají 120 milionů na novou stranu, nebo o tom, že oni mají na své straně Mladou frontu Dnes. Paní Kočí jasně použila zájmeno my, takže není v té břečce, do které spadla opuštěná. Možná bude nakonec obětovaná, ale sama není. A to nemám na mysli ani pány Humla, Tluchoře a Škárku. Ti také nejsou sami, ale postaveni jsou tak, že evidentně všichni spadali pod vyšší řízení. Kým?

 

Ten, kdo je řídí, je ten, kdo plánoval a zosnoval puč ve Věcech veřejných, ten, kdo slíbil 120 milionů na novou stranu. Jenže se zřejmě do všeho zamotali politici, kteří vyčenichali, že ve Věcech veřejných se na Bártu chystá past, a tak pokoušeli Kristýmu Kočí s nabídkami za rozštěpení VV a přetažení přeběhlíků na stranu pokušitele.

Byla to asi nakonec proradnost Kristýny Kočí, která překročila všechny únosné hranice, a zřejmě díky tomu se tedy právě Kristýně Kočí podařilo vše zhatit. Ona sama na svých nahrávkách jen utvrzuje posluchače v tom, že její inteligenční potenciál je hluboko pod bodem průměrně kombinujícího občana. Ostatně nahrát sama sebe a předložit to jako důkaz proti sobě, to je výkon hodný Pata a Mata, kteří ale jsou jen vymyšlenými postavičkami.

Přes své inteligenční, morální i vědomostní nedostatky se Kristýna Kočí dostala díky svému původu do vysoké politiky. Není sama, podobně vybavených jedinců je v české vysoké politice více, na příklad pan Benda. Kristýna Kočí vynikla tím, že si ji někdo zvolil k rozvrácení strany Věci veřejné a ten někdo pokračuje v akci dále.

Tak na příklad dochází na jeden z postulátů Kočí „Mf Dnes je na naší straně“. Skutečně lze vypozorovat, že Mf Dnes, jakož i Idnes vykreslují pana Bártu jako komickou figurku, která má z politiky zmizet, ačkoliv jiní vysocí politici za větší prohřešky mizet nemuseli. Čtenář ale obvykle přeletí informace o panu Bártovi i v jiných médiích, a tak tato usilovná snaha MfD a Idnes zůstává sice dojemná, markantní a zřejmě i dobře zaplacená, ale poněkud neúčinná.

Lidé už pana Bártu s jeho úšklebky, pisklavým hlasem, napoleonským komplexem a talentem špióna znají, a pokud strana VV nebude korumpována lobbisty a nebude prosazovat předražené státní zakázky, je jim jedno, jestli bude tuto stranu řídit otevřeně nebo zpovzdálí. Je to jen odvádění pozornosti veřejností, neboť tato se chce pídit po tom, kdo Kristýnu Kočí do tak špinavé hry angažoval, a po tom, kteří chytráci se tak pěkně vložili do věci, že důmyslný a zajisté bezchybný plán zhatili – chtě nebo nechtě – i to by bylo zajímavé znát.

I tak jsou ale zajímavé souhry událostí, kdy díky Bártovi teklo do bot velkým stavebním firmám a developerům, že zrovna v tu dobu zesílil tlak proti němu. To už ale asi bude osud Věcí veřejných.  Nakonec v Ostravě došlo také k rozštěpení Věcí veřejných před volbami, přičemž jednu z hlavních rolí sehrál jeden z významných sponzorů Věcí veřejných.

Každý sponzor ví, proč sponzoruje, a když se věci nevyvíjejí, jak si přál, cukne. Tak v Ostravě založil silnou politickou stranu Hnutí Ostravak a v ní velmi významnou roli hraje právě on sám, developer, jehož vize, jak naložit s realitami, půdou a pozemky, ba i komunikacemi v Ostravě a okolí, se datuje snad do let začátků historie VV. V podnikání kolikrát úplně cizí lidé hrají hru „já na bráchu, brácha na mě“, na druhé straně však mnohdy bratr nezná bratra, kmotr Mrázek už to zná.

A že si pan Bárta pozlobil nejvýznamnější stavebníky komunikací a developery, to si všimli všichni, tedy možná až na redaktory MfD.  Jak to tak vypadá, je Kristýna Kočí cenným svědkem, který má před sebou velký úkol – napráskat všechny, kdož oslovili právě ji, Kristýnu Kočí s úkolem, který se jí nakonec tak nepovedeně vymkl z ruky. Kdo to všechno spískal a kdo byl ten třetí, co se těšil na naplnění úsloví „kde se perou dva, třetí vyhrává“, případně zda roli třetího si chtěl střihnout ještě někdo čtvrtý, a kdo byl tedy tento druhý třetí.

Vypadá to zamotaně, ale jak známe Kristýnu Kočí, nějakou vysvětlující nahrávku dodá, akorát ji budeme muset pouštět po 22. hodině. Nebude to nic pro děti a slabší povahy, proto se bude hodit igelitový pytlík na dosah.

Autor: Jana Šimonová | úterý 17.4.2012 15:05 | karma článku: 34,45 | přečteno: 1598x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.