Kdo zastaví paní Samkovou v její sebedestrukci?

16. 04. 2012 10:09:59
Paní Samková evidentně ztratila zpětnou vazbu, díky čemuž sama sebe vidí jako jedinou správnou osobu, která jediná okáže správně posoudit jak mačetový útok, tak svou roli jakožto obhájce pěti obžalovaných, která ale vypovídají navzájem proti sobě a chaoticky jinak ke stejnému případu. Ve své zaslepenosti nevidí, že v takovém případě nemůže hájit všech pět, neboť by obhajovala sama proti sobě.

Vše se asi zamotalo tím, že pětici povedených obžalovaných poradila navzájem házet vinu jeden na druhého a rozptylovat mlhu kolem všeho, hlavně kolem sebe. Teď se dopracovali ke stavu, kdy její klienti vybodovali ji samotnou díky její Taktice. No, není sama skvělá?

Namísto toho, co by se radovala ze svého úspěchu, chce své vybodování hnát až do Štrasburku k soudu pro lidská práva. Nelze však nevidět, že obhajovat sama proti sobě nedává smysl. Nelze hájit všechny s tím, že každý z nich bude svádět vinu na ostatní. Takovou obhajobu jsme ještě v ČR, ale ani ve Štrasburku, nezavedli.

Pro začátek paní Samková veřejně označila krajskou státní zástupkyni Lenku Bradáčovou za populistku – to je frekventovaný výraz, kterým se Romové rádi ohánějí, když něco nejde podle jejich plánu. Nyní paní Samková napověděla, kdo je tomuto termínu naučil. Paní Samková spolu s Romy tento termín používá dle svého uvážení, ale jinak mimo kontext a význam slova.

Protože šly řeči o tom, že paní Samková si na kauze s mačetami chce budovat kariéru, vtipně použila v protiútoku stejnou kartu a prohlásila, že paní Bradáčová si chce kauzou pomoct ve své kariéře. Právě tento konfrontační styl, odvracení pozornosti jinam a překrucování problému do jiné roviny a jiného významu je styl paní Samkové. Díky tomu pak vypadá jako kopající umírající kobyla.

Paní Bradáčová dle svých slov stále marně očekává od paní Samkové podklady pro tak silná prohlášení, kterými kauzu doprovází od prvopočátku. Takhle paní Bradáčová vypadá jako zvěrolékař nad umírající kopající kobylou, které věří jen to kopání, nikoliv umírání, a proto pokuřuje v uctivé vzdálenosti a počítá minuty, jak dlouho kobylu ten hysterický výstup ještě bude bavit.

Paní Samková jako by zahájila etapu sebedestrukce. Copak se skutečně nenajde nikdo, kdo by jí poradil, že něco dělá špatně a že je na čase vzít zpátečku a začít se chovat jako člověk, který se chce živit advokacií, umět oslovit klienty, získat si jejich důvěru a odvádět práci na úrovni vzdělaného a zodpovědného člověka? Nemůže přece přehlížet důvod, pro který byla z obhajoby vyloučena, a překrucovat jej pro veřejnost do stylistiky, kterou chce sama sebe učinit populárnější. Vždyť tímto právě její popularita a pověst odborníka utrpí nejvíce.

Jako by paní Samkovou někdo hecoval s cílem dohnat ji do úplného znemožnění se. Podobně osobní manageři řídí Ivetu Bartošovou. Oni i redaktoři bulvárních médií hrabou zisky za svoji práci, ale ona se svým renomé a image umělkyně upadá níže a níže. Bartošová, samozřejmě. A Samková už také? Musí to být opravdu těžké neopít se sám sebou, když kolem křepčí suita a skanduje o vaší výjimečnosti, dokonalosti a neporazitelnosti.

Naprosto nepochopitelné však je připravit si kariérní pár dobrovolně a sám jen proto, že člověk ignoruje zpětnou vazbu a na výtky reaguje útokem, přehlížením, řečech o populismu a podobně nekonstruktivně, aniž by je vyslechl do konce a zvážil, co je jejich obsahem.

Kdo tedy zastaví paní Samkovou v její sebedestrukci, to se zatím neví. Jisté je jen to, že to může být ona sama.

Tento článek najdete také na serveru Paulczynski.cz: http://www.paulczynski.cz/41404.html

Autor: Jana Šimonová | pondělí 16.4.2012 10:09 | karma článku: 35.29 | přečteno: 1984x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.41 | Přečteno: 435 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.83 | Přečteno: 1270 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 443 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 261 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 533 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3035

Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.
TOPlist

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...