Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak Kalousek přechytračil Sobotku v dalekém předstihu před volbami

Pánové Kalousek (TOP09) a Sobotka (ČSSD) spolu pohovořili na téma možné povolební koaliční spolupráce. To, co jejich voliči by považovali za nemožné, že by oni dva považovali za možné?

 

Taktik Miroslav Kalousek ale tuto myšlenku myslí nikoli upřímně, ale jen jako padák pro případ jisté havárie. Upřímně to bere jako nutné zlo, kterým by případně, kdyby opravdu motyka spustila a čert na kozu nasedl, aby se projel. Bylo by to takové Kalouskovo zlo, nutné k vytlučení jiného zla.

V politice orientovaní už vědí, o co jde. Kdyby volební výsledek zhavaroval na takovém kritickém bodě, že by součet sociálnědemokratických a komunistických hlasů ve sněmovně dal většinu. V tom případě je pan Kalousek rozhodnut nějak se dohodnout se sociálními demokraty, aby na letitou otevřenou i kamuflovanou spolupráci a nefalšovanou koordinaci svých pohnutek s komunisty zapomněli.

Teď by šlo o to, jaký má pan Kalousek archív a co by z něj dokázal na stávající vedení ČSSD vytáhnout. Pamětníci tuší, strana ČSSD má důvod, proč před volbami takticky změnit své vedení.

Ale samozřejmě pan Kalousek nezešílel, a tak kdyby výše popsaný havarijní stav ve sčítání hlasů nehrozil, sociální demokraty nechá smutně koukat zpoza vysokého a čím dále tím vyššího plotu.

Stávající předseda ČSSD Bohuslav Sobotka je kalouskovou myšlenkou oslněn a s lehkostí a bezelstností sobě vlastní mu sedá na lep. Tohoto jeho sedání na Kalouskův lep by nemělo členy ČSSD zůstat nepovšimnuto, neboť to o charakteru předsedy strany, potažmo o světle, ve kterém se tímto strana ČSSD prezentuje svým budoucím voličům, či už pomalu spíše nevoličům, prezentuje.

Aby tedy Sobotkovy prohnilé charakterové vlastnosti nezůstaly nepovšimnuty a nezapadly v politické tlačenici, uvedu je zde, v blogu, který je jedním z objektů archívu Národní knihovny. Stručně řečeno, v archívu napořád zůstane toto Sobotkovo prohlášení:

"Budeme hledat programově blízké strany. To je u TOP 09 složité třeba v daňové oblasti, protože chceme zrušit řadu věcí, které v této vládě schválila." Strany se rozcházejí podle Sobotky také v otázce důchodů. Společnou mají naopak zahraniční politiku.

Taktik Kalousek přitlačením schopnosti úvah a kombinací prostého Sobotku k tomuto prohlášení zařídil, že část voličské základny se právě od programu proradné ČSSD odklonila. Tím zároveň získal mazaný Kalousek lepší skóre, proti počtu hlasů ČSSD. Sice tyto hlasy nepodpoří TOP09, ale i když některé skončí u KSČM, přece jen mnohé zkusí zmizet v propadlišti výpočtů na kontech malých politických stran, o nichž po volbách již neuslyšíme.

Bravo, Kalousek, za chytristiku. Fuj, Sobotka, za zpronevěru myšlenky socdemokratů. Komunisti se smějí a ódeesáci nevěřícně kroutí hlavami. Volič? Ten nic. O něj přece vlastně ani nejde.

Psáno pro Czechfreepress.cz: http://www.czechfreepress.cz/jana-simonova/jak-kalousek-prechytracil-sobotku-v-dalekem-predstihu-pred-volbami.html

Autor: Jana Šimonová | sobota 7.4.2012 16:23 | karma článku: 32,36 | přečteno: 1779x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.