Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vizionářka Petra Paroubková a její osedlaný dobře skákající Šemík

Kdo si myslel, že Paroubkovi si dají chvíli od politiky odstup a přestanou národ bavit svými větnými konstrukcemi a přirovnáními, ten se zmýlil. Pan Paroubek přichvátal opět s převratnou myšlenkou.

 

Paroubkovi se podle svého názoru zorientovali v dění na české politické scéně a usoudili, možná však, že mylně, že pod Bártou se prolamuje lávka. I přispěchali ruku v ruce, aby si do pana Bárty kopli vyleštěnou vkusnou botkou od Diora a mohli se tak podepsat na politické mohyle pana Bárty. Leč politická trachtace se nekoná a zatímco paní Kočí baví soudce svým odposlechem svého čururů, pan Bárta vstal z politického hřbitova a účastní se politických jednání.

Pan Paroubek stále nemůže zapomenout na to, jak posledně vyhrál volby a jak na jednání s představiteli Věcí veřejných vyslal svoji choť. Paní Paroubková se svým citem pro politiku a šarmem jen jí vlastním pak dala k dobru své ohodnocení pana Bártu jakožto ohromného pitomce zcela nevhodného k vládní spolupráci. Tak se stalo, že pan Paroubek vyhrál volby, ale nakonec skončil zapuzen vlastními spolustraníky a odložen na politické odpočívárně.

Pan Paroubek však metodami sobě vlastními prolétl jinou politickou stranou a s finančním a personálním potenciálem, získaným tímto průletem, založil stranu NS-LEV21. tato strana by se sice podle průzkumů nedostala do sněmovny, ale pan Paroubek radí a radí, někteří však zarputile tvrdí, že kibicuje a kibicuje.

Na příklad pan Paroubek, ač netázán a nevyslyšen, ochotně radí, že nikdo nenutil pány Kalouska a Nečase jít do koalice s VV. Jako by kdo kdy nutil pana Paroubka něco si špitat pod odlesky rudé záře ve Sněmovně, případně pan Sobotku synchronizovat svoje proslovy s koncerty Zavadilových trubačů na vuvuzely.

Pan Paroubek už se viděl na Hradě, a teď tedy alespoň kibicuje. On totiž prý ví, jak na to. Ony dvě koaliční politické strany si podle něj měly sehnat na nejmenšího koaličního partnera reference. A kde asi? U firmy ABL? Tam si beztak sehnaly reference na Kočkovy vazby na pana Paroubka a na kmotra jeho dcery Bendu z ústecké ČSSD. Možná nejvíce informací má pan paroubek. Má, ale nedá. Ví, ale nepoví.

Ale klíčové moudro pustil. Na příklad pronesl tuto ohromující myšlenku: Pokud by došlo k volební porážce pravice, znamenalo by to smetení naprosté většiny jejích reforem. Možná by pohromilo i zjištění, že občané jsou zároveň přesvědčeni o tom, že volební porážka levice znamenala smetení naprosté většiny jejích nápadů, záměrů a politických cílů.

Jestli není zakopaný pes v neutuchající a nezkrotné touze pana Paroubka přisát se k nějakému šikovnému politickému korytu a natřásat se ve světle kamer před mikrofonem při svých proslovech o tom, jak bude vládnout i s Marťany, bude-li to potřeba. Nejen Marťané nevyslyšeli touhu pana Paroubka po moci, ale i pozemšťané, obývající malinkou zemičku uprostřed Evropy, jsou k panu Paroubkovi hluší a neteční.

Občané všeobecně tuší, že totiž nejde o proklamaci politického smýšlení levicového či pravicového. V ČR totiž opakovaně řešíme korupční kauzy, na které se váží politici napříč politickým spektrem, přičemž podmínka jistého zápřahu do akce je jen a jen přístup ke státním zakázkám a k evropským dotacím.

Proto občané nehledají politickou stranu, která sama sebe prezentuje jako levici, nebo naopak pravici, přičemž jejím programem je oškubání občanů ve jménu financování podezřele vybraných zakázek pro firmy, jejichž majitelé kontrolují účty v daňových rájích a přetahují se o akcie na doručitele podle toho, který zrovna bije. Občané hledají politické strany, jejichž vedení není spjato s korupcí, tajnými sponzory, lobbisty, golfovými hřišti a koňským pólem na Štrbském plese. A takové asi nejsou. To je právě neřešitelný problém českých voličů.

Paroubek? Ten vůbec ne. A paní Paroubková? Tak ta je evidentně naprosto povedeným problémem právě pro kariéru pana Paroubka. Ale to asi bude tím, že on sám ji považuje za takovou skvělou vizionářku a hopsá podle jejího pískání lépe, než by skákal Šemík pod rozdováděným Horymírem. Jak ona osedlala, tak on skáče.

Oba ale občanům jsou v podstatě ukradeni, tedy mohli by být ukradeni, kdyby o ně někdo měl zájem a chtěl si je ukrást, aby je měl jenom sám pro sebe.. Ale evidentně nemá. Proto se stále vracejí a zásobují média svými fotografiemi a neodbytně vnucují své politické komentáře, aniž by si všimli, že události se vyvíjejí jiným směrem, než si doma u večeře vyfantazírovali.

 

Autor: Jana Šimonová | pátek 6.4.2012 15:27 | karma článku: 35,55 | přečteno: 2259x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.