Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O chorém mozku odpůrců vražd bratří Mašínů. Nebo snad těch druhých?

Jako reakce na můj článek http://janasimonova.blog.idnes.cz/c/253743/Norsko-ma-sveho-Breivika-my-mame-Zdenu-Masinovou.html na můj mail přišla tato reakce:

 

„V zivote jsem zenu neuhodil,ale tobe bych drzku nabil.Az ti nekdo plivne do ksichtu,budu to ja.Nechapu,jak muze takova zruda jako ty,vubec zit.Radka jsem znal osobne temer tricet let a pravdivejsiho cloveka jsem nepoznal a Josef je taky mimoradny charakter.To ty s chorym mozkem nemuzes nikdy pochopit.

Miroslav Smejkal“

Mail psal člověk, který bratry Mašínovy považuje za hrdiny a názor jejich sestry, prezentovaný jejími slovy dle serveru Parlamentnilisty.cz ve zkratce slovy, že komunisty-teroristy je třeba zabíjet.

Krom ohromné dávky hulvátství jsem postřehla, že se ozval velmi dobrý přítel bratří Mašínů. Prosím, velmi dobrý přítel své přátele má hájit, ale nejlépe argumenty. Paní Mašínová namísto nevhodných prohlášení prostřednictvím serveru Parlamentnilisty.cz může vést solidní rozhovory s argumentací na úrovni a může stále zakládat nadace s programem zveřejňovat špatnosti komunistů, pátrat po těch, co mají na triku skutečné zločiny a sledovat cíl dotáhnout zrušení KSČM.

Můj názor je ten, že komunistická strana stále není zakázána, tedy zřejmě terorismus nepáchá, ani její členové nejsou teroristi a terorismus nepodporují. Naopak mně připadá podpora terorismu tvrzením, že příslušníky nějaké skupinu jistého politického myšlení je třeba zabíjet jen a jen z titulu příslušnosti k té politické straně.

Škodlivost této myšlenky doložil norský smutný hrdina Breivika svým odsouzeníhodným činem. Podle mne je odsouzeníhodná i myšlenka, propagující zabíjení příslušníků k nějaké politické straně, která nota bene má svoje místo ve společnosti.

O tom, že nejsem nelidská zrůda a že umím pomoci člověku, třeba i takovému, který se ocitl na okraji společnosti, svědčí příběh, který připomínám už po třetí, a to příběh „mojí“ bezdomovkyně.

Pan Smejkal a kolega blogger Václav Král dělají PR rodině Mašínů, sám pan Smejkal o tom na moji adresu napsal:

"Krasne ti odpovedel pan Kral a dolozil casti rozhovoru s Radkem,ktery jsem delal ja.Ten hlas,co se ho pta je muj“

O úrovni pana Smejkala hovoří jeho písemný projev, tohle není třeba komentovat. On i já máme právo na svůj názor, já bych ho proto nijak neurážela a už vůbec ne mu vyhrožovala fyzickým útokem. Nijak mne ale nepřekvapuje, že někdo, kdo propaguje vraždy Mašínů jakožto hrdinské činy, odpůrcům jejich názoru slibuje „nabít držku a naplivat do ksichtu“.

Jen je pro mne těžké uvěřit, že lidé takových schopností a dovedností mají opravdu tak mimořádný charakter a že lidé mého smýšlení mají chorý mozek. V Norsku zjistili, že psychicky nemocný je spíše zabiják, který zabíjí chladnokrevně bezbranné lidi jen kvůli jejich příslušnosti k politické straně. Na tom stavím i já svoji myšlenku, že propagace vražd příslušníků politické strany en bloc, která nota bene působí po celém světě, tedy nikde asi neshledali na této politické straně nic lidstvu škodlivého.

Jestliže ale právo nedostihlo ty, co spáchali zločiny na lidech, ať již se oháněli příslušností k politické straně, sváděli to na hlasy shůry, či vzali zabíjení jako své poslání, je ve společnosti něco špatně a je to dluh, který se má splatit. Ne zabíjením – ale vyšetřením a vynesením verdiktu o tom, co je zločin.

Bratři Mašínové podle mne silně oslabili váhu prohlášení, že bojovali proti komunismu tím, že veřejně vyslovili (nebo jen jeden z nich) pohrdání Palachovým činem, který ač podle mnoha lidí byl zbytečnou ztrátou mladého života, je chován u většiny lidí v úctě a stal se symbolem boje proti komunismu.

Na takový symbol přece nemůže plivnout někdo, kdo sám sebe pasuje na bojovníka proti komunismu. Možná ale právě takový antagonismus je produktem mozku, chorého nenávistí ke společnosti, v níž žije. 

Neobhajuji komunisty ani existenci komunistické strany v jakémkoliv podání po celém světě. Obhajuji právo člověka na život a jako nepřípustné kritizuji za zločiny někoho trestat jiného s primitivním a společensky nebezpečným odůvodněním, že přeci oba jsou členy jedné a téže politické strany.

Autor: Jana Šimonová | úterý 3.4.2012 10:50 | karma článku: 37,23 | přečteno: 2851x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.