Čím nás ministr Drábek ještě překvapí?

3. 01. 2012 8:51:18
Za sebe mohu svědomitě říci, že mne vždy překvapí ještě větší dávkou arogance, povýšeneckého nahlížení na potřeby hendikepovaných občanů, a priori kriminalizováním lidí, postižených nezaměstnaností a demagogií v rozboru nastavení daňového systému tak, aby bohatí pomáhali přežít chudým. Ano, tento člověk si poslání ministra práce a sociálních věcí elegantně a nerušeně zaměnil za šíření asociálního náhledu na společnost a prosazování asociálních opatření jako biče na lidi, kteří padají na dno společnosti.

Ve včerejším Hyde parku ne a 81% dalších posluchačů, kteří se rozhodli hlasovat, přesvědčil, že svoje slova ani nebere vážně. Za zlatý hřeb jeho řeči považuji myšlenku, že nelze danit bohaté vyšší daní, neboť by mohli emigrovat., a také tu, že v případě bankrotu stát zkrouhne dávky sociálního programu, samozřejmě i důchody, ale na platy politiků se nesáhne. Osobně bych se přimluvila za zkrouhnutí platů politiků a doufala bych, že oni emigrují někam, je mi jedno kam.

I kdyby podnikatelé emigrovali, využívali by levné pracovní síly v ČR, a tudíž by podnikali v ČR. Hned by se jim samozřejmě za toto podnikání na území a s pracovní silou, jakož i s pracovními prostředky, nacházejícími se v ČR, vyměřily daně. Nevidím problém v tom, že by emigrovali a bydleli, hráli golf, rekreovali se a cákali se ve svém bazénu u vlastní přepychové rezidence jinde, kdekoliv na světě.

Ministr Drábek nefunguje jako ministr práce, neboť zaváděním práce bez pracovních smluv a bez mzdy, bez nároku na dovolenou a sociálního pojištění, čili jak si lidé zvykli říkat tzv. nucených prací, trh práce likviduje, snižuje počet deklarovaných pracovních míst, která mají souviset s činností, která se požaduje.

Pracovní místa pro sběratele odpadků, oškubávače trávy mezi kachličkami, zametače v parku, uklízeče prostoru kolem kontejnerů a pečovatele o obecní pozemky, travnaté plochy a různé porosty stačí přece podle norem ISO popsat, definovat, kdo je podřízený, kdo nadřízený, co se na dané pracovní pozici má vykonávat, kdo práci odvádí, kdo kontroluje, a hlavně, kolik se za tuto práci bude platit.

Mne by ministr Drábek překvapil, kdyby právě šlapal za tím, aby pracovní místa s popisem pracovní pozice byla vytvářena, zejména státními organizacemi, což obecní úřady beze sporu jsou. Kolik lidí z běžné populace v ČR si klade otázku, jak vůbec někdo takovým způsobem může vykonávat funkci ministra práce a sociálních věcí, jako to provádí pan Drábek?

Jak vůbec zrovna jemu tak hladce prochází metody, kdy neoddiskutovatelně nahrává firmě s výrobou kreditních karet pro výplaty sociálních podpor, kdy přihrává výdělky vybraným firmám tím, že bere práci úřadům práce a přesouvá ji zprostředkovatelským pracovním agenturám, kdy přenechává podíl na organizaci systému řízení nezaměstnanosti České poště, i když systém se zaběhal na úřadech práce, a kdy díky kreditním kartám přihrává České spořitelně poplatky za výběr peněz u bankomatů.

Samozřejmě na druhé straně těmito opatřeními tahá peníze z kapes právě těm potřebným, na příklad za časté cestování na poštu k Czech pointu a za výběr peněz z bankomatů, který se již diskutoval ve výši 40 Kč za výběr.

Veřejnost by neměla zůstat slepá k tomu, že ministr Drábek pochází z líhně, chovu, nebo stáje TOP 09. Právě toto by voliči v příštím volebním období měli brát v úvahu – to, která politická strana řeší problémy široké masy občanů, a která kope za desítku tisíc těch, co jsou za vodou a pod záminkou existence celosvětové ekonomické krize zbídačují většinu obyvatelstva, aby sami debužírovali o to více a přesouvali majetek ze státní pokladny, ale i ze soukromých rukou formou exekucí, dražeb a dotačních programů na svoje konta.

Občané by také neměli zapomenout, kteří politici se potýkají s korupčními skandály, protože právě oni jsou vizitkou samotných politických stran. Obvykle totiž byli vyneseni politickou stranou do vysoké politiky za příslib, že za něco dají něco. Žádný vysoký politik není ostrůvkem sám o sobě, každý je obklopen svojí svitou.

Foto perex: Zdroj Novinky.cz, autor Aleš Pelikán

Autor: Jana Šimonová | úterý 3.1.2012 8:51 | karma článku: 36.69 | přečteno: 1754x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.44 | Přečteno: 509 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse
Počet článků 533 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3035

Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.
TOPlist

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...